Witam. Zacznę od samego początku. Ponad rok temu kupiłem Audi A3 1.8 125KM z instalacją lpg STAG. Przy zakupie sprzedający powiedział, że trzeba wyregulować w nim gaz, tak też zrobiłem. Żadnych innych usterek po tym nie było, autko śmigało bez problemu. Po jakimś czasie dało się wyczuć, że lekko falują obroty, szarpie na gazie, a pedał gazu reaguje z opóźnieniem (na benzynie jeździło dobrze). Zawiozłem go znowu do gaziarza, u którego była zakładana instalacja. Po podpięciu komputera wyskakiwał błąd sondy lambdy, na podstawie tego stwierdzono, że muszę przepływke wymienić. W marcu kupiłem nową Torpan. Po wymianie faktycznie w samochodzie się poprawiło, aż do teraz. Znowu zaczęło się to samo tylko, że teraz szarpie także na benzynie. Znajomy podpiął komputer i pokasował wyskakujące błędy, po czym gładziutko jeździło na benzynie dopóki nie przełączyłem na gaz, gdzie powrócił ten sam problem. Znowu podłączyliśmy komputer i tym razem żaden błąd nie wyskoczył. Auto szarpie, muli, z opóźnieniem reaguje na pedał gazu, falują obroty, nie da się nim jeździć. Wymieniłem lewe powietrze, świece są nowe, kable też. Czy możliwe, że przepływka znowu padła? Może spróbować ją przeczyścić? A może to coś innego jest nie tak? Bardzo proszę o pomoc.