Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ford focus mk1 przelacznik szyby pasażera

dareo86 14 Aug 2015 22:59 2268 2
    dareo86
    Level 2  
    Witam wszystkich!
    temat juz poruszany na forum ale u mnie dzieje sie cos innego. Juz opisuje sytuacje.
    Zaczelo sie tak ze nie dzialo mi podnoszenie szyby pasazera przyciskiem od strony pasazera a od kierowcy wszystko dzialalo prawidlowo. Postanowilem to naprawic i rozebralem przycisk pasazera, przeczyscilem i podlaczylem spowrotem i wszystko smigalo jak w zegarku :D pochodzilo ze dwa dni ii lipa. szyba przednia pasazera przestala sie otwierac wogole, ani przyciskiem pasazera ani od strony kierowcy. W tym tkwi problem ze nie wiem co sie porobilo. Rozebralem prawy boczek aby dostac sie do silniczka i sprawdzic czy dostaje jakies napiecie i okazalo sie ze gdy wciskam przycisk od strony pasazera aby podniesc szybe napiecie wynosi 12V, aby opuscic silniczek dostaje napiecie polowkowe czyli -6V co za tym idzie silniczek nie zadziala. Natomiast przyciskiem od strony kierowcy nie ma zadnej reakcji. Bezpiecznik sprawdzalem i tez dobry. Ma ktos jakis pomysl co sie porobilo? Czy to wskazuje na uszkodzenie przycisku od strony kierowcy? prosilbym o pomoc i z gory dziekuje o udzielenie jakichkolwiek informacji.
    ramozz
    Level 11  
    Witaj jeśli możesz to sprawdź przełącznik szyby lewej od kierowcy bo gdy on będzie szwankował to przełącznik od pasażera nie będzie działał a szyba się nie podniesie . Ps. sprawdź silnik na krótko w obu kierunkach Powodzenia.
    dareo86
    Level 2  
    silnik dziala jak nalezy wlasnie w obu kierunkach przewodzenia. tylko cos z elektryka lub przelacznikiem. jedynie jak bede mogl go sprawdzic to chyba kupno jakiegos uzywanego bo nie wiem czy inaczej sobie poradze. Mam nadzieje ze okablowanie albo cos mi sie nie przepalilo :P