Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bosch - bateria wkretarki bosch nie działa

mrozo90 16 Aug 2015 17:35 3522 6
    mrozo90
    Level 10  
    Witam,
    Panowie mam taki duży problem z bateriami 36v ,posiadam ich 2 sztuki z czego jedna gdy podłączę do ładowarki z diody zielonej na ładowarce przeskakuje na czerwoną i koniec, druga przeskakuje z zielonej na czerwoną jak przerywacz, mierzyłem napięcie na wyjściach tych dwóch baterii na mierniku ponad 37v ale wkrętarka nie rusza?? Co może być problemem?? Ładowarka i wkrętarka sprawne sprawdzane.

Bosch - bateria wkretarki bosch nie działa Bosch - bateria wkretarki bosch nie działa Bosch - bateria wkretarki bosch nie działa Bosch - bateria wkretarki bosch nie działa Bosch - bateria wkretarki bosch nie działa
    Joker.
    Level 31  
    Co pisze w instrukcji? Może czujnik temperatury uszkodzony?
    djlukas
    Level 27  
    Może najpierw odkorodować płytkę?
    oldking
    Level 32  
    Akumulator jest litowo-jonowy i ma w środku elektronikę.
    Elektronika prawdopodobnie go blokuje gdyż jedno lub więcej ogniw zakończyło swój żywot.
    Musisz sprawdzić kondycje pojedynczych ogniw i znaleźć uszkodzone.
    mrozo90
    Level 10  
    No dobra jak przemierzyć ten czujnik temperatury,instrukcji niestety nie posiadam wkrętarkę dostałem od wujka.
    Posiadam zwykły miernik
    Jak od korodować płytkę??
    gdy oderwie te ogniwa do pomiaru, one są zgrzewane jak je później połączyć??
    mrozo90
    Level 10  
    No potrafie :) Jutro wrzucę jakieś lepsze zdjęcia
    Dodam że posiadam jeszcze trzecią baterię, stąd wiem że ładowarka jest sprawna. Z Tego co zauważyłem ścieżka w jednym miejscu jest nadpalona zaznaczone Bosch - bateria wkretarki bosch nie działa Bosch - bateria wkretarki bosch nie działa