Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Acer Aspire E-1 - Brak dzwieku po czyszczeniu wentylatora.

Jelt 22 Sie 2015 12:03 336 2
  • #1 22 Sie 2015 12:03
    Jelt
    Poziom 2  

    Witam serdecznie.

    Jak w temacie. Moj acerek strasznie sie grzał, wymagał czyszczenia wentylatora i radiatora. Po rozebraniu i dostaniu sie do niego wszystko bylo jasne. Stopien zakurzenia byl bardzo spory. Ale nie w tym mam klopot. Po zlozeniu wszystkiego w calosc, niestety komputer nie widzi zadnego sprzetu dzwiekowego. !
    Przeinstalowalem system na 10, pozniej na czysta 8 nic nie pomoglo.
    Kontroler zgodny ze standardem High Definition Audio informuje iz nie mozna uruchomic tego urzadzenia kod 10. Wgrywanie jakich kolwiek sterownikow nic nie pomaga. Czy to mozliwe ze podczas czyszczenia moglem uszkodzic fizycznie jakies podzespol ?. Wogole to prosze o jakiekolwiek rady. Wielokrotnie rozbieralem i skladalem go w calosc, napewno niczego nie pominolem.

    Pozdrawiam.

    0 2
  • #2 22 Sie 2015 14:12
    marek216

    Poziom 43  

    Karta zintegrowana czy na PCI?
    System pokazuje jakieś niezainstalowane urządzenia?

    0
  • #3 22 Sie 2015 14:54
    Jelt
    Poziom 2  

    karta zintegrowana.
    system wyswietla w pasku ikone glosnika z (x).
    Informacja (Brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio)
    Wchodzac w dzwieki komunikat jest taki sam dla odtwarzania i nagrywania (nie zainstalowano zadnych urzadzen audio.)

    Wchodzac w menadzer urzadzen, klikajac na kontroler zgodny ze standardem High
    Definition Audio, i aktualizujac sterowniki wyswietlany jest komunikat ze jest zainstalowane najlepsze oprogramowanie sterownika.

    0