Dzisiaj w moje ręce trafił modem/router ALCATEL ONE TOUCH H850V1.
Otrzymałem to cudo pod ustawienia jako dostęp do sieci i przekierowanie obrazu rejestratora i podgląd obrazu przez zewnętrzny stałe IP.
Pomijam nazwę operatora, nazwę urządzenia i pierwsze wrażenie to "kurcze jaki super" - Jestem mile zaskoczony wykonaniem, opisem podłączenia, i menu urządzenia.
Bardzo proste i intuicyjne menu.
Na dwóch kreskach LTE wyciągnąłem download 15,2M i upload 16,21 i podłączenie kablowe.
Router ma slot na kartę sim i pod klapką podwójne złącze z możliwością podłączenia dwóch anten zewnętrznych. Anten zewnętrznych nie ma w komplecie.
Oczywiście router posiada antenę wewnętrzną.
Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.
Załączam kilka zdjęć i więcej informacji po podłączeniu routera do rejestratora.
Załączam też jak przekierować porty na rejestrator z routera.
Jeśli ktoś ma już ten model to proszę o podzielenie się uwagami
---------
Minusem może być to, że ma tylko dwa gniazda LAN.
Router działa poprawnie przy stałym dresie IP i LTE w ORANGE.
Przekierowanie portów działa poprawnie.
Przy wykorzystaniu stałego adresu IP od operatora trzeba na routerze założyć nowy profil - inny niż standardowy. Inaczej nie będzie działał poprawnie stały adres IP tzn. router nie przekieruje adresów z rejestratora.
Otrzymałem to cudo pod ustawienia jako dostęp do sieci i przekierowanie obrazu rejestratora i podgląd obrazu przez zewnętrzny stałe IP.
Pomijam nazwę operatora, nazwę urządzenia i pierwsze wrażenie to "kurcze jaki super" - Jestem mile zaskoczony wykonaniem, opisem podłączenia, i menu urządzenia.
Bardzo proste i intuicyjne menu.
Na dwóch kreskach LTE wyciągnąłem download 15,2M i upload 16,21 i podłączenie kablowe.
Router ma slot na kartę sim i pod klapką podwójne złącze z możliwością podłączenia dwóch anten zewnętrznych. Anten zewnętrznych nie ma w komplecie.
Oczywiście router posiada antenę wewnętrzną.
Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.
Załączam kilka zdjęć i więcej informacji po podłączeniu routera do rejestratora.
Załączam też jak przekierować porty na rejestrator z routera.
Jeśli ktoś ma już ten model to proszę o podzielenie się uwagami

---------
Minusem może być to, że ma tylko dwa gniazda LAN.
Router działa poprawnie przy stałym dresie IP i LTE w ORANGE.
Przekierowanie portów działa poprawnie.
Przy wykorzystaniu stałego adresu IP od operatora trzeba na routerze założyć nowy profil - inny niż standardowy. Inaczej nie będzie działał poprawnie stały adres IP tzn. router nie przekieruje adresów z rejestratora.