Witam, zakupiłem dziś mysz przewodową do mojego komputera. Jest to mysz marki MODECOM a dokładniej MC-GMX volcano. Głównym problemem dla mnie jest to, że laser myszy jest za czuły. W sensie np. gdy gram w cs'a i chcę się obrócić moja postać wykonuje nie potrzebne ruchy tak jakby do tyłu, ponieważ podczas przesuwania przykładowo w prawo, laser łapie jeszcze powierzchnie z mniej więcej 1cm. (myślę że to dużo, z poprzednimi myszkami tak nie mialem i działały na max 3mm) I dlatego gdy trzymam mysz w dłoni i cofam ją w lewo aby móc dalej obrócić się w prawo tak jak wspomniałem moja postać obraca się lekko w lewo :/ jest to dla mnie utrudnienie i nie potrafię tak grać. Pobrałem sterowniki z ich strony i mam ten cały konfigurator, ale ani DPI, ani polling rate, ani też jakiś system go-to-go nie pomaga, może troche minimaluzje problem ale nadal nie czuję komfortu z grania.. czy są jakieś sposoby na osłabienie czułości lasera? Czytałem że może to być sprawka powierzchni ale czarna podkładka nic nie daje, postawiona normalnie na biurku też nie, jedyne co daję jakąś małą różnice to czarna kartka z bloku technicznego... :/ Pomóżcie.