Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siemens NCDC 2015 24LC16 odczytanie kodu z pliku

mateo4321 29 Aug 2015 09:24 2958 3
    waldi58
    Level 24  
    W tej pamieci nie ma kodu, zresztą to radio nie ma kodu a tylko jest logowane do komputera w samochodzie . Potrzebne dane do zalogowania sa zupełnie w innym miejscu . Najpierw należy radio wylogować w samochodzie gdzie było oryginalnie aby potem można go było zalogować w dowolnie innym samochodzie .
    mateo4321
    Level 11  
    to to wiem że radio jest logowane
    radio i wyświetlacz z jednego auta
    ale wyskakiwał na wyświetlaczu CDC safe wyczyściłem pamieć programatorem w zmieniarce
    CDC znikło jest menu zmieniarki
    teraz błąd eeprom niezaprogramowany co zrobić
    a powiedz jeszcze w której pamięci jest code lub jak rozlogować radio
    FotoZiom
    Level 10  
    Długa droga przed tobą.. Aby ten zestaw postawić na nogi najlepiej byłoby komplet na aucie rozlogować poprzez wył. zabezpieczenia. Żeby to zrobić, potrzebny jest kod i tech2.

Jeżeli kodu nie ma, a zakładamy, że radio i display jest parą, można spróbować posiłkować się odczytem z wyświetlacza i dopiero wtedy podjąć kolejne próby rozlogowania.

Co do CDC safe to jest to sprawa osobna. Radio jest 2din i trzeba modyfikować (nie czyścić!) zawartość zmieniarki, a nie eeprom'u radia.

Nie jestem prorokiem ale wygląda na to, że góra radyjka była ori a dół (zmieniarka CDC3) dorzucona inna i dlatego teraz safe..