Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Suzuki vitara 1.6 8v - Odpala tylko na chwile...

wrobel902 30 Aug 2015 11:14 2445 6
Relpol
    wrobel902
    Level 10  
    Ręce mi opadają z moja wiarą. A wiec tak. Vitarka odpali na 2 sek i zgaśnie. zmieniałem Komputer na inny sprawny(takie same oznakowania) i dokładnie robi to samo... iskra jest na wszystkich garach. świece są dobre.
    martwi mnie wtryskiwacz podczas odpalania ledwo co daje paliwo.A jak odepnę wtryskiwacz i podepnę pod aku. To daje taka ładną mgiełkę benzyny ze szok. A na wtyczce ledwo co się robi wilgotna przepustnica a mgiełki nie ma widać wgl.... Odpinałem czujnik tep i nic.W internecie jest wiele przypadków uruchomienia poprzez odpięcie jakiegoś czujnika... Odkręciłem przewód przelewowy od gaźnika, po przekroczeniu kluczyka słychać popme, i benzyna leci do czasu wyłączenia się przekaźnika. Cz mgiełka powinna być widoczna- wyraźna od wtryskiwacza podczas rozruchu? Bezpieczniki sprawdzone, iskra tez. nigdzie nie widzę przerwy w okablowaniu. Pali mi się kontrolka od silnika. Wiec chciałem odczytać błędy tak jak tu jest to napisane http://suzuki.info.pl/?t=2;3&a=21 A tu nic... wgl nie miga..., tak jak się pali to wszystko. Nie wiem gdzie mam już patrzeć.. dziękuje za pomoc.
  • Relpol
    domex32
    Moderator of Cars
    Musiałbyś wyposażyć się w miernik i poszukać wartości rezystancji czujnika temperatury silnika, możliwe że tu masz problem.
  • Relpol
    żałosna udręka
    Level 34  
    Sprawdź ciśnienie jakie daje pompka paliwa. Po odpięciu czujnika temperatury mgła leci aż po nogawkach.
    wrobel902
    Level 10  
    Oczywiście mam multimetr. Dzięki sprawdzę to najszybciej jak sie da. Chce jeszcze doda ze vitarka zgasła po wjechaniu w lekki dołek uderzenie i koniec pracy...
    domex32
    Moderator of Cars
    @żałosna udręka słusznie prawi, chyba trzeba będzie zajrzeć do zbiornika paliwa.
    wrobel902
    Level 10  
    No właśnie tak powinno byc. A po odłączeniu czujnika tep jest to samo... odpali na 2 sek i tyle. Pompkę paliwa podpiłem na ,, krótko '' wciąż chodziła. Dalej odpala i zgaśnie. Wężyk przelewowy zapchałem palcem.Po włączeniu zapłonu przez kolegę wypychało mi palec...
    Paliwo leci z przelewu bez pęcherzykow powietrza. Czysta benzyna
    żałosna udręka
    Level 34  
    Wtyczka od MAP nie odłączyła się przypadkiem? Być może konfabuluję, ale przepływomierza tam raczej nie ma.