Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Yosan TURBO JM-3031M czy warto kupic ?

fenri95 30 Aug 2015 18:19 2076 10
    fenri95
    Level 16  
    Tak jak w temacie czy warto kupić Yosan TURBO JM-3031M ? czy szukać czegoś innego?
    jeryy3
    Level 17  
    Wszystko zależy od tego czy radio było "poprawiane" w porządnym serwisie.Fabryczny Yosan ma bardzo słaby ASQ o ile na trasę jest ok w dużym ruchu miast np Łódź przepuszcza zbyt dużo,zresztą SQ również,powstaje straszny jazgot którego po za ściszeniem nie idzie się pozbyć.Posiada funkcję"lokal" ta z kolei wycina bardzo dużo i ledwie słychać korespondentów z 300 metrów.Podsumowując ma trasę tak kupić będziesz zadowolony do miast tak ale po poprawie w serwisie,zamiany SQ na rf geina i zmianie czułości funkcji "lokal".
    fenri95
    Level 16  
    Radyjko jest seria kupiłem je pewnie przyjdzie za 2 dni. Da się to samemu przerobić ? Jeśli chodzi tylko o przelutowanie jakiś podzespołów na inne.

3.1.13. Dbaj o poprawność językową, zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości, które ciężko jest przeczytać i zrozumieć co druga strona miała tak naprawdę na myśli. Popraw. /c2h5oh/
    jeryy3
    Level 17  
    Nie wiem nie mam schematu więc trudno mi powiedzieć,wiodący serwis w Łodzi taką usługę wycenia na 150 zł.Zamontuj w autku powoź trochę zobaczysz jak u Ciebie sobie radzi w razie czego możesz u Siebie poszukać magika od CB i na pewno sobie poradzi z przeróbką.
    fenri95
    Level 16  
    A jakiś konkretny model anteny polecasz? Tak żeby miała 1m max i nie kosztowała nie wiadomo jak dużo słyszałem że z ty sirio są dobre. W tej chwili mam jakąś lemm 1m tylko ze troszkę posłużyła i jest na uchwycie a szukam czegoś na magnesie. Do tej anteny co mam szkoda kasy na magnes ok 50zł..
    darek12
    Level 11  
    Witam, a ja polecam ci antenę na lata sprawdzona pod kontem wytrzymałości i szczelności co do wody do wysokości jednego metra:
    1. Sirio AS 100 typowa na magnes tzw.PL
    2. Sirio Omega druga montowana na DV tzw.motylek ale są też podstawy do tej anteny do montowania na DV.
    jeryy3
    Level 17  
    Kolego jeśli nie chcesz wydać dużo kasy proponuję Pirata jest na magnesie,ma przyzwoite osiągi,ładne zbiera w mieście gdzie wchodzi sporo zakłóceń.Ma jedną wadę którą łatwo rozwiązać,mianowicie lekko śniedzieje gniazdo kabla w podstawie ja poradziłem sobie nasuwając koszulkę termo teraz jest ok.
    darek12
    Level 11  
    witam, co do podstawy to do tej anteny jednej czy drugiej to podstawa Sirio dobrze wykonana i zawsze można bez problemu wymienić kabel jak się uszkodzi bez żadnego problemu. Zaletą podstaw magnesowych Sirio jest to że pod spodem jest przyklejona folia aluminiowa i dobrze masuje się z karoserią samochodu.
    fenri95
    Level 16  
    Ok czyli szukać z magnesem sirio dzięki