Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sharp LC-32SH130EXV Nie włącza się

chicken007 31 Sie 2015 12:47 933 5
  • #1 31 Sie 2015 12:47
    chicken007
    Poziom 26  

    Witam. Tv posiada płytę o oznaczeniach 17MB60-4.1. Po podłączeniu do sieci dioda miga powoli , po naciśnięciu włącznika zaczyna migać przez chwilę szybciej i w tym momencie startuje przetwornica 24V lecz po chwili wyłącza się . Napięcia 3,3V, 5V są obecne cały czas, jest jeszcze 12V ale to jest troszkę zaniżone do 10V, Według opisów na forum podstawiłem zawartość U158 i elektrolity po wtórnej stronie zasilacza. Nic się nie zmieniło, chciałem jeszcze spróbować wrzucić soft przez USB ale nigdzie nie mogę znaleźć na necie.

    0 5
  • #2 31 Sie 2015 13:22
    mirex
    Poziom 43  

    To może jednak zasilaczowi się trzeba przyjrzeć?
    A gdybyś napisał, jaki on, albo nawet porządny obrazek dodatkowo dał, to myślisz, że to byłby nadmiar uprzejmości z twojej strony?
    I płyt, i zasilaczy Turków tak samo opisanych, jest "jak psów". I choć podobne te burki, to jednak inne. ;)

    0
  • #3 31 Sie 2015 13:27
    chicken007
    Poziom 26  

    Zasilacz to 17PW82-2 V-1. Zdjęcia na tą chwilę nie dorzucę z braku aparatu. To zaniżone napięcie próbowałem wcześniej podawać z zewnętrznego zasilacza i też nic to nie dawało.

    0
  • #4 31 Sie 2015 20:21
    GanCegall
    Poziom 29  

    chicken007 napisał:
    Zasilacz to 17PW82-2 V-1


    No i napisał :-)

    A jak to "V-1" złowieszczo brzmi,mnie się kojarzy z pewną rakietą sprzed wielu lat...

    0
  • #5 01 Wrz 2015 11:28
    chicken007
    Poziom 26  

    Skoro przy napisie 17PW82-2 jest napisane V-1 to tak podałem bo za chwilę ktoś napisze że podałem nie pełna nazwę.

    0
  • #6 01 Wrz 2015 20:37
    GanCegall
    Poziom 29  

    chicken007 napisał:
    Skoro przy napisie 17PW82-2 jest napisane V-1 to tak podałem


    Troszkę konsekwencji...na pewno tam jest napisane "V-1"?
    A może "V.1"?

    0