Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

EVER DUO II 800 - po burzy brak działania

gavron04 01 Wrz 2015 06:53 1122 7
  • #1 01 Wrz 2015 06:53
    gavron04
    Poziom 21  

    Witam. Posiadam uszkodzony UPS Ever Duo II 800. po burzy zero reakcji. Na płytce nie widać nic spalonego. Jeśli ktoś ma schemat to prosiłbym o wstawienie.

    Jeszcze mam pytanie. Napięcie na akumulatorach wynosi 19VDC (2 aku połączone szeregowo). Na jednym 13VDC, na drugim 6VDC.

    Pozdrawiam

  • #2 01 Wrz 2015 19:27
    kamel2
    Poziom 17  

    Sprawdź akumulatory jak są połączone powinno być 22- 24V i dlatego ups nie staruje , uszkodzony jest jeden akumulator ten z niskim napięciem podmień akumulatory oba i powinno wszystko działać.

  • #3 01 Wrz 2015 19:31
    gavron04
    Poziom 21  

    Akumulatory są podpięte szeregowo tj.:

    płytka UPS + > + AKU1 - > + AKU2 - > - płytka UPS

    na zaciskach płytki UPS (+ i -) mam 19VDC, na pierwszym aku mam 13VDC a na drugim mam 6VDC.

  • #4 02 Wrz 2015 12:47
    kamel2
    Poziom 17  

    Uszkodzone akumulatory jak jeden ma 6v a powinien mieć 12v należy podmienić na dwa inne i sprawdzić czy działa. UPS nie wystartuje bo ma uszkodzone akumulatory a w pierwszej kolejności mierzy na nich napięcie i dopiero staruje.

  • #5 03 Wrz 2015 06:05
    gavron04
    Poziom 21  

    Akumulator ładowałem przes około 5h. Aktualnie oba maja razem 24V. UPS nadal nie startuje. Podmienić akumulatory czy szukac czegos na plycie?

  • #6 03 Wrz 2015 10:58
    kamel2
    Poziom 17  

    A sprawdziłeś akumulatory po naładowaniu podłączając żarówkę czy napięcie na nich spada jeśli jest ok to trzeba szukać przyczyny w ups przydały by się zdjęcia tego ups.

  • #7 03 Wrz 2015 21:58
    gavron04
    Poziom 21  

    EVER DUO II 800 - po burzy brak działania EVER DUO II 800 - po burzy brak działania EVER DUO II 800 - po burzy brak działania EVER DUO II 800 - po burzy brak działania

    Coś takiego. Czy napięcie spada pod obciążeniem - sprawdzę jutro.

    Pozdrawiam

    Moderowany przez Dzimi:

    Temat wykracza już poza dział "Szukam"- przenoszę do serwisowego.

  • #8 25 Wrz 2015 21:00
    piotrek222
    Poziom 16  

    @gavron04 i jak co z tym UPSem? Mam prawie identyczny UPS i tez nie działa.
    Sprawdź mostek prostowniczy czy nie uległ spaleniu. A jeśli nie to sprawdź jakie masz napięcie za mostkiem? Tylko uważaj podczas pomiarów.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME