Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szliferka z regulacją obrotów 150-200zł

Bomber77 03 Sep 2015 19:21 1299 6
    Bomber77
    Level 9  
    Poszukuję taniej szlifierki kątowej z regulacją obrotów. Zależy mi na niskich obrotach na najniższym biegu(2500-2800 obr), możliwości pracy jedną ręką oraz tarczy 125mm. Widziałem gdzieś takiego Skila, ale zdaje mi się, że trzeba było cały czas trzymać przycisk żeby szlifierka pracowała. Moc szlifierki nie odgrywa większego znaczenia-szlifuję małe powierzchnie, delikatnym naciskiem.
    Nemonek
    Level 27  
    Gdybyś chciał nieco dołożyć, to masz Boscha TUTAJ za 250zł
    witoj
    Level 30  
    To co napisał @Nemonek popieram, warto dołożyć do Boscha.
    Bomber77
    Level 9  
    Zastanawiałem się nad ta szlifierką ale nie pasuje mi ta rękojeść pod innym kątem niż prosty. Niby szczegół ale robię dość precyzyjną robotę i będzie mi to przeszkadzać.

EDIT: Poza tym słyszałem od kilku osób że Skil robi szlifierki dla Boscha. Prawda to czy mit?
    Nemonek
    Level 27  
    Jest Skil z regulacją
    Szliferka z regulacją obrotów 150-200zł
    na znanym serwisie aukcyjnym A.....o, w cenie ok 170zł. Czy będzie wygodny do pracy jedną ręką z tą rękojeścią, wątpię - rękojeść za długa. Inna sprawa, że pracując jedną ręką, nie potrzebujesz rączki wkręcanej, więc w czym Ci ma przeszkadzać jej kąt usytuowania.
    jasioplo
    Level 17  
    Sparky M850E cena ok 230 zł.
    Fajna jest też Metabo WEV 10-125 QUICK ale cena ponad 2 x większa, czy też De Walt.
    Ogólnie mówiąc, nie masz za dużego wyboru, bowiem jest bardzo mało szlifierek z regulacją obrotów (może z 5 modeli na 50)...

Pytasz o regulator obrotów ? Można zastosować coś takiego:
    układ-sterownik AVT 1007 B, koszt ok. 30 zł