Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak podłączyć internet pod DENON AVR-X1000

jimmisek 04 Sep 2015 15:16 3210 6
    jimmisek
    Level 10  
    Witam
    Problem mam taki,na obecną chwile mam stary modem do internetu,poprzez kabel Internet modem podłączony był do amplitunera Denon avr-x1000 i wszystko hulało jak trzeba.
    W zwiazku z kończąca się umowa internetową wymieniłem modem na ALCATEL ONETOUCH Airbox 2,doszło do nieporozumienia bo wyraźnie mówiłem ze potrzebuje modem z wychodzącym kablem Internet,a w Alcatelu jest tylko WIFI.
    Teraz jest tak ze muszę odstąpić od umowy celem wymienienia urządzenia,będzie trwało to ponad 14dni albo i więcej i wcale mnie to nie cieszy.
    Proszę powiedzcie czy mogę jakoś połączyć internet poprzez WIFI Z Denonem ,czy trzeba kupić jakiś nadajnik itp?
    sylweksylwina
    Moderator of Computers service
    Wystarczy tobie takie urządzenie: http://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TL-WA750RE Po skonfigurowaniu wystarczy podłączyć amplituner przez lan. Dodatkowo urządzenie może służyć jako wzmacniacz sygnału.
    Polon_us
    Level 42  
    A może takie urządzenie (most WiFi-LAN) -> Link
    jimmisek
    Level 10  
    Koledzy dzięki,ale jeśli mam wyłożyć kilka dyszek a nie spodziewałem się tego to chyba wolę odesłać urządzenie i wynegocjować Ruter podobny do tego co posiadam tyle że na czasie bo mój jest już sporo wysłużony i często gubi zasięg.

Dodano po 5 [minuty]:

Chyba ze internet będzie hulał u mnie normalnie przez Alcatela,a ten stary modem CDMA zostawię jak teraz pod amplituner,pytanie czy ten stary CDMA odbierze sygnał WIFI z Alcatela?
    jimmisek
    Level 10  
    Modem wymieniony, internet hula jak należy.