Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Saeco Odea GoMlynek chodzi ale nie mieli

NUCHA1234 06 Sep 2015 18:14 1719 4
  • #1
    NUCHA1234
    Level 9  
    Witam
    Mam problem z ekspresem Saeco Odea Go, który niby mieli kawę(tzn. mlynek się kręci) ale de facto jej nie mieli, bo zamiast kawy leci woda, fusy także nie wypadają do pojemnika.
    Czasem młynek się zatrzymuje i wówczas migają dwie kontrolki: odwapniania i opróżniania kasety na fusy a czasem dzieje się tak jak na filmiku.
    Podejmowałam próby lekkiego pokruszenia kawy przed wrzuceniem do młynka, zmiany kawy na inną a nawet wrzuciłam mieloną kawę i nic. Sytuacja caly czas wygląda tak samo. Cóż mi się w nim rozklekotało??
    A tutaj link do filmiku
    https://youtu.be/PagOAxRnFrg
  • #2
    arekb81
    Level 27  
    Trzeba rozebrać ekspres, a następnie młynek w drobny mak i zobaczyć co jest uszkodzone. Może być uszkodzone koło zębate, sprzęgło, pęknięty lejek/zsyp i kawa leci do wnęki w której jest silnik młynka. Ewentualnie połamane żarna, bo coś wpadło do kawy.
  • #3
    NUCHA1234
    Level 9  
    UHUHU
    Dziękuję za informacje, muszę męża zaprzęgnąć do rozebrania ekspresu, bo sama nie podołam
  • #4
    terminux
    Level 23  
    Nie widać dokładnie na filmie - czy ubywa ziaren kawowych? Jeżeli tak, to młynek mieli i pytanie, co dzieje się ze zmieloną kawą? Jak wygląda blok zaparzający?
    Jeżeli ziaren nie ubywa to ustaw młynek na grubsze mielenie. Czy coś się zmieniło?
  • #5
    NUCHA1234
    Level 9  
    Witam
    Własnie wydaje mi się,że ziaren nie ubywa.
    Próbowałam zmianę na grubsze mielenie i nic to nie dało