Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wybór radia 2 DIN z Android Auto do Skody Octavii

splinter2bozajete 06 Sep 2015 23:02 27312 42
    Świr
    Level 34  
    drzazga3009 wrote:
    Raz piszesz, że nie powstało żadne radio umożliwiające całkowitą współprace z komputerem,

A gdzie ja tak napisałem? Przeczytaj dokładnie...

Świr wrote:
    Nowe radia ciągną sygnał z czujników cofania, wyświetlają obraz z kamery cofania, obsługują klimatyzację, a żaden odbiornik nie potrafi wysyłać komunikatów do wyświetlacza FIS.
    Anonymous
    Level 1  
    Świr
    Level 34  
    Pisałem żebyś napisał którą wersję masz octavii.
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Level 1  
    Świr
    Level 34  
    Tak, inaczej wyglądają - sprawdź jakie Ty masz mocowanie w swoim aucie. Prawdopodobnie to radio będzie pasowało w oryginalne uchwyty.
    Gdzieś tam jest nabąknięte, że żeby była komunikacja należy dokupić:
    http://www.aliexpress.com/store/product/Canbus-only-can-use-for-our-dvd-Not-sell-spearate/1258029_32245842332.html
    Ale najlepiej oczywiście wysłać wiadomość do sprzedawcy.
    Z tego co przyuważyłem gdzieś w okolcy 350$ idzie kupić dedykowane radio z wyposażeniem (typu canbus, czy modem 3G). Choć lepiej zakupić radio z wifi, i udostępniać internet z telefonu - mniejszy problem z zasięgiem.
    Anonymous
    Level 1  
    Świr
    Level 34  
    Ja aliexpress przetrzepałem wzdłuż i wszerz, łącznie z pobudką o 4:00 rano i skypowaniem do chińczyków. Niestety, moje kryterium jest zawsze pomijane.
    Tak więc w razie pytań mogę conieco pomóc.
    Anonymous
    Level 1  
    Audiopol serwis1
    Level 12  
    Ja mam pytanie, czy kolega Świr udziela gwarancji na produkty od Chińczyków ?

Chciałbym przypomnieć - że : jeżeli sam kupujesz z portalu , stajesz się importerem i udzielasz gwarancji,

gwarancja ze strony sprzedawcy jest tylko teoretyczna :)
    Świr
    Level 34  
    Audiopol serwis1 wrote:
    czy kolega Świr udziela gwarancji na produkty od Chińczyków ?

A niby z jakiej racji miałbym udzielać?
    Grufalek
    Level 1  
    Witham wszystkich,
    Mam pytanie I zarazem potrzebuje fachowej opinii.
    Kupiłem radio samochodowe firmy Pumpkin KD-C0356 9(Chińczyk) kiedy podłączyłem je do mojej skody octavia 2,rocznik2010 , 2l, diesel, i zostawiłem samochód na parkingu lotniska na 10 dni,to po powrocie akumulator był kompletnie rozładowany.To radio jest dedykowane do skody. Następnie zacząłem bawić się z przewodami, I było gorzej.
    Mianowicie chcialbym Aby radio wyłączało się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, kiedy włączam światła chciałbym aby podświetlanie radia też się załączało.
    Dodam że do radia dołączono dwa zestawy ISO,jeden z CANBUS. Tylko ten z Can. nie chce działać. Bardzo proszę of pomoc. Postaram się także dodać zdjęcia instalacji z samochodu oraz dwóch ISO. I ostatnie pytanie, na kostce w samochodzie na przewodach napięcie 12V jest cały czas. Czy tak musi być? Czy może jest coś nie tak z instalacją? Czytałem gdzieś na forach że Skoda,VW, mają odwrotnie poprowadzone zasilanie do radia?
    Bardzo prosze of pomoc.