logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

piecyk gazowy nie odpala jest iskra

blochupro 07 Wrz 2015 15:44 39567 8
REKLAMA
  • #1 14978239
    blochupro
    Poziom 8  
    Ocena: 17
    Witam moja babcia posiada piecyk beretta . Wymieniona została bateria nic to nie dało. Cały czas piec gazowy daje iskre. Nie dochodzi gaz czyli coś z elektryką. Sprawdzałem elektrozawory dając minus na obudowę a plusem dotykając zaworów - obydwa prawidłowo się otwierają . Pomieszczenie było wietrzone. Mój przypuszczenie to iskrownik . Przy kablach od iskrownika jest mikroprzełacznik albo dwa czy on tez może coś mieć wspolnego z tym problemem? Oczywiście jak otworzyłem baterią elektrozawór to gaz się ulatniał.
  • REKLAMA
  • #2 14978340
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4479
    Może po prostu jest za mało tlenu w pomieszczeniu. Wietrzenie to nie to samo co odpowiednia ilość dopływu powietrza. Skoro jest iskra i czuć gaz
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • #3 14978386
    blochupro
    Poziom 8  
    Czuc gaz jest tylko wtedy gdy elektrozawór otworze z baterii
  • REKLAMA
  • #5 14978454
    blochupro
    Poziom 8  
    Wode ciepła włączam nie ma gazu jest tylko iskra. Gaz jest tylko jak otworze elektromagnez bateria r 20 dotykając plusem elektrozawór a minusem obudowe
  • REKLAMA
  • #7 14978499
    blochupro
    Poziom 8  
    Oj nie mam zielonego pojęcia . Brak jest na nim jakichkoliwek oznaczeń. Wiem ze dziadek przez jakiś czas miał problem z jego odpaleniem ale wiem ze odpalal go zapalka a potem ktoś przyszedł pogrzebal z serwisu wskazał na iskrownik a potem już nawet z zapałki mię szlo go odpalić (czyli elektrozawór nie przepuszczal gazu )
  • REKLAMA
  • #9 14979255
    blochupro
    Poziom 8  
    A czy to może być mikroprzelacznik, który występuje na kablach od sterownika?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z piecykiem gazowym Beretta, który nie odpala mimo obecności iskry. Po wymianie baterii i sprawdzeniu elektrozaworów, które otwierają się prawidłowo, użytkownik podejrzewa, że problem może leżeć w iskrowniku lub mikroprzełączniku. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że może brakować odpowiedniej ilości tlenu w pomieszczeniu, a także wskazują na możliwość uszkodzenia sterownika, który nie dostarcza napięcia do elektrozaworu. Użytkownik nie zna ciśnienia gazu ani oznaczeń na piecyku, co utrudnia diagnozę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA