Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

C++ - Błąd error: expected initializer before 'switch'|?

jaja11jaja 09 Wrz 2015 12:23 477 5
  • #1 09 Wrz 2015 12:23
    jaja11jaja
    Poziom 3  

    Witam,
    Jestem początkującym w programowaniu, i mam problem kolejny:

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    caly kod:

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    Co robię źle i jak mogę to naprawić aby to działało ?

    0 5
  • #2 09 Wrz 2015 12:34
    sakuwbarakushow
    Warunkowo odblokowany

    Zacząłem to poprawiać, widzę tutaj od groma błędów ...

    Ale za nic nie wiem co ma robić ta funkcja :

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    Oraz w jaki sposób chcesz przekazać string name[] taką tablicę do switch(name) ???
    Poprawiłem tak :

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    http://ideone.com/zXCPop

    0
  • #3 09 Wrz 2015 12:38
    azra
    Poziom 16  

    Numeru linii gdzie wyskoczył błąd brakuje. O wcięciach w kodzie nie wspomnę. ;) (To błąd forum, czy rzeczywiście tak wygląda Twój kod? Bo jeśli to drugie - to używaj jakiegoś stylu wcięć i ogólnego formatowania, na bogów, bo się rozczytać nie idzie.)

    Spójrz na to:

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    ...nie brakuje Ci tam czegoś przypadkiem?

    A tutaj:
    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    Jak myślisz, co to może być? : }

    O niczym więcej nawet na razie nie wspominam, bo ten kod to temat rzeka. Do zmiennych globalnych dojdziemy jak Ci się zacznie w ogóle ten kod kompilować (co nie znaczy, że będzie poprawny).

    0
  • #4 09 Wrz 2015 12:50
    Rezystoreczek
    Poziom 20  

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    gdzie linie errorow? No i litości, name to string[], w case masz liczby (tu: 1)... nie chodzilo Ci o "Opcja"? Ten kod to rzeź, napisz to od nowa :(

    btw:

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    ten kod NIC nie robi. Najprawdopodobniej nawet kompilator to wycina.

    0
  • #5 09 Wrz 2015 13:07
    jaja11jaja
    Poziom 3  

    Wklepalem kod który podał sakuwbaraku i dostałem takie błędy :

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0
  • #6 09 Wrz 2015 15:29
    -psiak-
    Poziom 32  

    Brak nawiasów klamrowych funkcji.
    Zaś to:

    Rezystoreczek napisał:
    Ten kod to rzeź, napisz to od nowa :(
    w 100% popieram.

    1