Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

massey ferguson 6160 - szarpanie przy właczaniu biegu

dragon123ford 15 Sep 2015 20:21 5868 9
    dragon123ford
    Level 9  
    witam , niedawno zakupiłem ciagnik mf6160 DYNA SHIFT i odrazu wymieniłem w nim wszystkie oleje i filtry , po wymianie oleju w skrzyni biegow ciezko wlacza sie biegi , mam wrazenie jakby nie wchodziły do konca , na postoju i wyłaczonym silniku jest ok , jak silnik chodzi jest problem , i przy wlaczaniu biegu ciagnik sam jedzie do przodu jakby go sprzeglo nie do konca rozsprzeglało takie mam wrazenie , nie jestem zorientowany w ciagnikach tego typu miałem wczesniej duzo starszy a tam wszystko jest mechaniczne , stadmoje pytanie czy układ podlega procedurze odpowietrzenia lub czegokolwiek innego po wymianie oleju ? czy trzeba w jakikolwiek sposub kodowac/kalibrowac sterownik ?

Dziekuje za pomoc
    ftp.kowal
    Level 36  
    Przed wymianą było wszystko ok? Jeśli tak to spróbuj odpowietrzyć sprzęgło. Jak zachowuje się pedał sprzęgła?
    lakomicki9
    Level 15  
    Powiedz jeszcze ile filtrów wymieniłeś 2 czy wszystkie 3
    dragon123ford
    Level 9  
    ftp.kowal wrote:
    Przed wymianą było wszystko ok? Jeśli tak to spróbuj odpowietrzyć sprzęgło. Jak zachowuje się pedał sprzęgła?

nie odpowietrzałem , bo nie wiem jak to zrobic

Dodano po 53 [sekundy]:

lakomicki9 wrote:
    Powiedz jeszcze ile filtrów wymieniłeś 2 czy wszystkie 3

wymieniłem 2 filtry duzy i obok niego mały (wkład) , ale niewiem nawet ze jest 3 , gdzie sie on znajduje ?
    lakomicki9
    Level 15  
    szukaj korka na imbus bodajże 17 mm w pokrywie od napedu tam znajuduje sie 3 filter p
    Anonymous
    Anonymous  
    dragon123ford
    Level 9  
    lakomicki9 wrote:
    szukaj korka na imbus bodajże 17 mm w pokrywie od napedu tam znajuduje sie 3 filter p

juz go wyczysciłem , nie byl zabrudzony , bez zmian , jak sie odpowietrza sprzegło ?
    dragon123ford
    Level 9  
    dzisiaj próbowałem odpowietrzyc sprzegło , teraz pedał wpada całkowicie i jest mieki , nie idzie go odpowietrzyc
    mf3085
    Level 10  
    Sprzęgło odpowietrza się na zapalonym silniku.
    TraktorManiak
    Level 12  
    Witam,
    6180 MF szarpie przy wciśniętym sprzęgle, jak przerzucam manetką raz tył raz przód zatrybi i szarpnie, kiedy znowu do przodu zatrybi i szarpnie ale cały czas wciśnięte sprzegło. Co to może być jak myślicie? miał ktoś taki przypadek?