Najprościej wyśmiać, typowe. Mam pojęcie. Wiem jak to działa. O kablach piszę w temacie internetu z kabla. To chyba jasne. Na wsiach masz 30 letnie kable na drewnianych słupach. Tak, łódzkie w którym jesteś również i to sytuacja z łódzkiego, 80 km od Łodzi.
W ostateczności technik ciągnie nowy przewód ze słupa do domu. reszta i tak stara, przepustowość się nie poprawia. Nie pisze bzdur. Ciebie drażni prawda, że w terenie operatorzy nic nie robią. Widać mało wiesz, skoro nie znasz tematu. Cyrki w Oleśnicy np, dolnośląskie to były z tego powodu. Żadne wzmacniacze.
A po co ci lokalizacja? Na papierze to u nich jest. Tylko od zawsze nie ma zasięgu na zewnątrz, nie mówiąc o domu. Nawet nikt nie słyszał wtedy o wzmacniaczach. Choć idzie linia to nie chcieli podłączyć po kablu, radiowy nie istniał. Podłączyli sobie z naprzeciwka, od sąsiada radiowo, tyle co przejrzeć net. To teraz pojawiło się z Plusa pod net. Do nadajnika mają kilka km.
Nie mam interesu by tu coś promować. Zwykła refleksja, ale to ty piszesz jak człowiek broniący przegranej sprawy. Nie ma możliwości mieć stałego łącza z Orange, a chcieli. To mają wracając do domu z pracy, szkoły nie mieć zasięgu?
Tak. w salonach w łódzkim mówią wprost. "Nic się nie zrobi, jedynie jakiś wzmacniacz, ale my tego nie mamy"
Jedź człowieku do powiatów zduński, łaski, sieradzki, ba..kawałek za Pabianice.
Jestem u nich naście razy w roku i widzę problemy. Rozwiązania nie widać.
Dodano po 18 [minuty]:
To nie plotki. Jestem tam i zero zasięgu. Nie namawiam do łamania prawa. Akurat mnie to nie interesuje osobiście. Poza tym znam się na prawie dość dobrze. Muszę ten zabawny dialog opowiedzieć krewnemu prokuratorowi. Wyśmieje twoje podejście, sam miał wzmacniacz i go to nie obchodziło. Teraz poprawili mu zasięg i zdemontował, bo po co trzymać kolejną antenę, gdy coś działa bez.
Zastanów się człowieku nad tym co piszesz. Jak ktoś nie ma jednej kreski na telefonie na zewnątrz to nie będzie wchodził na dach by coś łapać.
Aha, pewnie też wyśmiejesz. Czasami pomaga ciut wymiana starszej karty SIM na nową LTE. Ostatnio tak zrobiłem z jednym telefonem i lepiej trzyma GSM. Nigdzie tego nie wyczytasz. Tajemna wiedza od człowieka zajmującego się telefonią i komputerami, informatyk. Generalnie ma poprawić net, a wpływa na trzymanie sygnału gsm.
I nie pisz ciągle, że tacy znajomi jak twoi itd. protestują. Nonsensy. Kolejna uogólniająca opinia. Większość chce poprawy odbioru, nie w głowie im protesty.
Znam Łódż, Wiele lat mieszkałem i potwierdzasz tylko opinię, że fachowców w Łodzi brak.
Dodano po 26 [minuty]:
I kończąc. Opowiadasz swoje prawdy, z którymi mogę się nawet w części zgodzić, przecież rozumiem o czym piszesz, a nie podajesz wyjścia z sytuacji, gdy na zewnątrz sygnału brak, przynajmniej na poziomie 2 metrów. To co mogą sobie zamontować ludzie, aby wzmocnić sygnał GSM czyli mieć telefon komórkowy? Na zewnątrz trudno, może kiedyś się poprawi.
Przypominam, że ostatnio stało się możliwe podłączenie anteny i routera do internetu poprzez Plusa. Także temat internetu wreszcie jakoś rozwiązany.
Podaj rozwiązanie jak ściągnąć sygnał na telefon do domu. Piętrówka z bloków. Lokalizacja niepotrzebna. Do najbliższego BTS około 8 km, kolejny 11 km. Stąd i taka jakość, a raczej jej brak. Tam przy 5 km jest problem. Nie rozumiem nerwów, gdy ktoś pyta, chcąc pomóc innej osobie. Zasięg w jednym pokoju poprzez wzmacniacz to też półśrodek, gdy wszystkie komórki muszą być w jednym miejscu.
Nikt tu nie jest niczyim wrogiem, ale nie trzeba robić z ludzi kogoś kim nie są. Ty znasz się na pewnej tematyce, a rozmowa dotyczy sytuacji życiowej. Jest problem i szuka się rozwiązania. Jak router orange funbox 2.0 jest śmieciem to go sąsiad wymienił na kolejny..taki sam, w ramach umowy. Przynajmniej ten się mniej grzeje. Rozwiązał problem...do następnego razu.