Jak w temacie:
Fiat Doblo 2004r
SEO Concerto
Modul komfort kierunków.
Fiat z alarmem działał spoko.
Podkusilo mnie zalozyc modul komfort z firmy BartSoft.
Moduł prosty w montażu, plus po zaplonie, masa dwa wyjscia na kierunki.
Żadnej filozofi dla kogos kto montował dawno temu alarmy samochodowe zawodowo (czyt. ja).
Alarm z samochodem wspólpracuje bez zarzutu od 8 lat!
No i tu sie zaczynają czary!
Po zamontowaniu modulu, wlączeniu zaplonu i kliknięciu kierunkiem moduł zamiast wygenerować trzy błyski na te jedna strone generuje ledwo widoczny blysk na obie strony.
Myślalem, że może plus zbyt malo wydajny prądowo, sa dwa po stacyjce w Doblo, zmienilem, efekt ten sam...
Odpiąłem jeden z przewodów wychodzących na kierunki i... Zdziwienie!!!
Działa!!!
Ale migają kierunki z obu stron!!!!
Jak to możliwe?
Sprawdzalem próbnikiem i jest wszystko odseparowane! Moduł odłączony na jedną stronę a ona i tak miga!!!
Dygne kierunkiem na drugą stronę dziala normalnie czyli jak bez modulu! Gdzie sie obwód zamyka?
Fakt, że alarmów nie montowalem od 10lat , ale ti sie dzieje cos dziwnego...
Fiat Doblo 2004r
SEO Concerto
Modul komfort kierunków.
Fiat z alarmem działał spoko.
Podkusilo mnie zalozyc modul komfort z firmy BartSoft.
Moduł prosty w montażu, plus po zaplonie, masa dwa wyjscia na kierunki.
Żadnej filozofi dla kogos kto montował dawno temu alarmy samochodowe zawodowo (czyt. ja).
Alarm z samochodem wspólpracuje bez zarzutu od 8 lat!
No i tu sie zaczynają czary!
Po zamontowaniu modulu, wlączeniu zaplonu i kliknięciu kierunkiem moduł zamiast wygenerować trzy błyski na te jedna strone generuje ledwo widoczny blysk na obie strony.
Myślalem, że może plus zbyt malo wydajny prądowo, sa dwa po stacyjce w Doblo, zmienilem, efekt ten sam...
Odpiąłem jeden z przewodów wychodzących na kierunki i... Zdziwienie!!!
Działa!!!
Ale migają kierunki z obu stron!!!!
Jak to możliwe?
Sprawdzalem próbnikiem i jest wszystko odseparowane! Moduł odłączony na jedną stronę a ona i tak miga!!!
Dygne kierunkiem na drugą stronę dziala normalnie czyli jak bez modulu! Gdzie sie obwód zamyka?
Fakt, że alarmów nie montowalem od 10lat , ale ti sie dzieje cos dziwnego...