Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

kamera IP , snc cx600 , brak audio

zdrodzik 20 Wrz 2015 13:18 543 2
  • #1 20 Wrz 2015 13:18
    zdrodzik
    Poziom 2  

    Wita wszystkich, proszę o pomoc w kwestii ustawień kamer IP.

    Kupiłem kamerkę IP sony snc cx600W do monitorowania pokoi w mieszkaniu.
    Wczoraj podłączyłem ją do sieci WIFI i mam parę problemów, z którymi do tej pory nie mogę sobie poradzić:

    1. brak audio - mimo załączenia audio na stronie kamerki nic nie działa - ani nie słyszę nic z kamerki ani poprzez kamerkę (kamera ma głośnik)
    2. obraz video nie jest płynny. mimo że kamera ma wg specyfikacji 30kl/sek obraz jest mocno klatkowy.
    3. nie mogę przekierować portu na zewnątrz sieci. Ustawiłem kamerkę i router, ustawiłem przekierowanie portu i nie mogę dostać się z zewnątrz.

    lokalnie mam router marki tplink model WR841N. zastanawiam się czy obraz klatkowy jest z powodu routera? w końcu na wszystkich urządzeniach podpiętych do sieci, czyli telefonów, laptopów ipada mam taki sam klatkowy obraz.

  • #3 27 Wrz 2015 18:15
    zdrodzik
    Poziom 2  

    Temat rozgryziony. Okazało się, mimo że kamera jest wspomagana przez wszystkie przeglądarki, to działa poprawnie tylko pod przeglądarką internet explorer. Na innych obraz jest klatkowy i nie ma dźwięku.

    Sony nie popisało się. Niestety nie wypróbowałem najnowszego Firmware2.6.0 ( kamerka miała wgrany 2.5.0), próby zainstalowania aktualizacji doprowadziły mnie do szaleństwa. Oddałem kamerkę, jutro kupie D-linka.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME