Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunkt 40/148I-GB-5B2-FHBKU - Migajacy pasek na ekranie

Rikko 22 Sep 2015 22:24 1032 2
    Rikko
    Level 7  
    Witam panowie, dorwałem telewizor po przecenie wlasnie firmy blaupunkt ale jest pewien problem. Co prawda po podlaczeniu do dekodera przez HDMI wszystko bylo jak najbardziej w porzadku przez okolo 20 minut ale potem co jakis czas da sie zaobserwowac delikatne migniecie pasa na cala szerokosc ekranu ale tylko i wylacznie w 1 miejscu - gornej czesci. Miganie pojawia sie w momencie zmiany ujecia filmu i obraz jest jakis niewyrazny lekko migoczacy w tej czesci ekranu. Nie wiem co o tym myslec ale na dluzsza mete jest to drazniace i nie wyobrazam sobie ogladania migajacego obrazu. Raczej watpie ze problemem jest przepalony kondensator bo jak narazie tylko z tego typu usterkami mialem do czynienia. Wiec pozostaje reklamacja z powodu uszkodzonej matrycy?

Dodaje rysunek zeby lepiej to zobrazowac - zaznaczona czesc ekranu w postaci pasa miga w momencie zmiany ujecia ogladanego serialu

Blaupunkt 40/148I-GB-5B2-FHBKU - Migajacy pasek na ekranie
    SERVICE-AV
    Level 39  
    Reklamuj TV, najpewniej matryca .
    Rikko
    Level 7  
    Troche sie wyjasnilo a mianowicie dzisiaj dotarla do mnie PS4, odaplilem gre na telewizorze i nie ma tego problemu, gdy odtwarzam film z plyty dvd tez ekran jest jak najbardziej w porzadku. Wyglada na to ze tylko jak podlacze dekoder miga ten pasek ;/