Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Whirlpool ADG6240 - Nie grzeje wody.

23 Wrz 2015 18:49 4662 7
  • Poziom 10  
    Po wymianie grzałki, w której wysiadło zabezpieczenie termiczne zmywarka dalej nie podgrzewa wody. Grzałka sprawdzona na krótko - działa. Sprawdzone przekaźniki na panelu sterowania - działają. Wymieniony czujnik OWI. Zmywarka pobiera wodę i ją wypompowuje. Na początku nie pokazywała żadnych błędów nawet przy uszkodzonej grzałce. Po wymianie grzałki też brak było błędów. Dopiero po wymianie czujnika OWI pokazało błąd f3 e4, a po resecie f6 e1. Potem żadnych błędów. Będę wdzięczny za pomoc.
  • Poziom 10  
    Czytane, ale nic nie pomaga, a posprawdzałem sitka, węże i wszystko czyste.
  • Poziom 10  
    Panowie jakieś pomysły? Bo mnie trafi...
  • Poziom 17  
    Udało się naprawić zmywarkę? Również mam taka po wymianie grzałki (spalona), przekaźników od grzałki oraz czujnika. Wali błąd F3 E4 i oczywiście nie grzeje wody.
  • Poziom 10  
    Witam.
    Naprawa nie powiodła się do końca. Przyjechał fachowiec i jakimiś tajnym kodami zresetował zmywarkę, ale nie resetem takim z opisu instrukcji, ale jakimś fabrycznym. Zmywarka ruszyła i było ok., ale teraz znowu raz grzeje normalnie, a raz słabo.
    Poprawiłem TONI_2003
  • Poziom 2  
    Witam również mam problem, że zmywarką Whirpool był już u mnie serwis wymienił czujnik owi i jakaś zwrotnice i miało być ok. No i było, ale przez jakieś trzy dni potem to samo czyli błąd E4 F3 na przemian. Dodam, że zmywarka na początku cyklu mycia pobiera wodę, ale nie chce myć. I tak prawie przez cały cykl pod koniec wyskakuje w/w błąd jakieś pomysły jak to naprawić? No i jeszcze jedno ostatnio przewróciłem ją na bok i wyciągnąłem czujnik owi przeczyściłem i zaczęła działać lecz po jednym cyklu bez naczyń powrotem to samo.
    Whirlpool ADG6240 - Nie grzeje wody.
  • Poziom 8  
    tomekccc napisał:
    Witam.
    Naprawa nie powiodła się do końca. Przyjechał fachowiec i jakimiś tajnym kodami zresetował zmywarkę, ale nie resetem takim z opisu instrukcji, ale jakimś fabrycznym. Zmywarka ruszyła i było ok., ale teraz znowu raz grzeje normalnie, a raz słabo.
    Poprawiłem TONI_2003


    Miałem podobny problem w zmywarce Whirlpool ADG 8673 A++FD. Pomógł reset sterownika. Opisałem to tu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3576844.html