Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Whirlpool ADG6240 - Nie grzeje wody.

tomekccc 23 Sep 2015 18:49 5229 7
Relpol
    tomekccc
    Level 11  
    Po wymianie grzałki, w której wysiadło zabezpieczenie termiczne zmywarka dalej nie podgrzewa wody. Grzałka sprawdzona na krótko - działa. Sprawdzone przekaźniki na panelu sterowania - działają. Wymieniony czujnik OWI. Zmywarka pobiera wodę i ją wypompowuje. Na początku nie pokazywała żadnych błędów nawet przy uszkodzonej grzałce. Po wymianie grzałki też brak było błędów. Dopiero po wymianie czujnika OWI pokazało błąd f3 e4, a po resecie f6 e1. Potem żadnych błędów. Będę wdzięczny za pomoc.
  • Relpol
  • Relpol
    tomekccc
    Level 11  
    Czytane, ale nic nie pomaga, a posprawdzałem sitka, węże i wszystko czyste.
    tomekccc
    Level 11  
    Panowie jakieś pomysły? Bo mnie trafi...
    LAMBDA
    Level 17  
    Udało się naprawić zmywarkę? Również mam taka po wymianie grzałki (spalona), przekaźników od grzałki oraz czujnika. Wali błąd F3 E4 i oczywiście nie grzeje wody.
    tomekccc
    Level 11  
    Witam.
    Naprawa nie powiodła się do końca. Przyjechał fachowiec i jakimiś tajnym kodami zresetował zmywarkę, ale nie resetem takim z opisu instrukcji, ale jakimś fabrycznym. Zmywarka ruszyła i było ok., ale teraz znowu raz grzeje normalnie, a raz słabo.
    Poprawiłem TONI_2003
    Mateuszamator
    Level 2  
    Witam również mam problem, że zmywarką Whirpool był już u mnie serwis wymienił czujnik owi i jakaś zwrotnice i miało być ok. No i było, ale przez jakieś trzy dni potem to samo czyli błąd E4 F3 na przemian. Dodam, że zmywarka na początku cyklu mycia pobiera wodę, ale nie chce myć. I tak prawie przez cały cykl pod koniec wyskakuje w/w błąd jakieś pomysły jak to naprawić? No i jeszcze jedno ostatnio przewróciłem ją na bok i wyciągnąłem czujnik owi przeczyściłem i zaczęła działać lecz po jednym cyklu bez naczyń powrotem to samo.
    Whirlpool ADG6240 - Nie grzeje wody.
    mike255
    Level 9  
    tomekccc wrote:
    Witam.
    Naprawa nie powiodła się do końca. Przyjechał fachowiec i jakimiś tajnym kodami zresetował zmywarkę, ale nie resetem takim z opisu instrukcji, ale jakimś fabrycznym. Zmywarka ruszyła i było ok., ale teraz znowu raz grzeje normalnie, a raz słabo.
    Poprawiłem TONI_2003

Miałem podobny problem w zmywarce Whirlpool ADG 8673 A++FD. Pomógł reset sterownika. Opisałem to tu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3576844.html