Na łączu internetowym ADSL 10MB/s którego dostawcą jest firma Orange
większość filmów online buforuje się z prędkością 40-120 kb/s
w godzinach wieczornych tak po 21:00. Przy pobieraniu danych
ten problem nie występuję mogę pobierać pliki z prędkością 10 MB/s
test przez OpenVPN do innego operatora i mi się to naprawdę nie spodobało przykładowo serwisy z anime online
sibnet.ru Orange 50KB/s inny operator 1200-1300 KB/s
tvn.pl 40-80 KB/s inny operator 1200-1300 KB/s
inne serwisy które wieczorami masakrycznie wolno chodzą to auengine, Mp4upload, vidfile, vidzer.net, vk
Zgłosiłem awarie Orange zamknęli zgłoszenie [brak kontaktu operatora]
zgłosiłem do UKE [operator odpowiedział po 2 miesiącach, że sprawdził linie nie dostrzega problemu]
Czy to jest problem krajowy i operator znowu przegina może ktoś z was potwierdzić że na łączu Orange można oglądać wieczorami filmy online bez zacinania się [bo obecnie płynnie to tylko YouTube oraz Google Drive mi chodzi.
[zmieniłem jednostki aby łatwiej było zrozumieć]
większość filmów online buforuje się z prędkością 40-120 kb/s
w godzinach wieczornych tak po 21:00. Przy pobieraniu danych
ten problem nie występuję mogę pobierać pliki z prędkością 10 MB/s
test przez OpenVPN do innego operatora i mi się to naprawdę nie spodobało przykładowo serwisy z anime online
sibnet.ru Orange 50KB/s inny operator 1200-1300 KB/s
tvn.pl 40-80 KB/s inny operator 1200-1300 KB/s
inne serwisy które wieczorami masakrycznie wolno chodzą to auengine, Mp4upload, vidfile, vidzer.net, vk
Zgłosiłem awarie Orange zamknęli zgłoszenie [brak kontaktu operatora]
zgłosiłem do UKE [operator odpowiedział po 2 miesiącach, że sprawdził linie nie dostrzega problemu]
Czy to jest problem krajowy i operator znowu przegina może ktoś z was potwierdzić że na łączu Orange można oglądać wieczorami filmy online bez zacinania się [bo obecnie płynnie to tylko YouTube oraz Google Drive mi chodzi.
[zmieniłem jednostki aby łatwiej było zrozumieć]