Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Seicento sporting 1.1 - Kodowanie nowego pilota pod fabryczny alarm?

natan1985bytom 27 Sep 2015 10:55 1734 5
    natan1985bytom
    Level 12  
    Witam, w autku mam oryginalny alarm fiatowski z kartą pin, dwa niebieskie klucze i jeden pilot niestety w bardzo opłakanym stanie ale jeszcze działa. Mam pytanie co do zakodowania nowego pilota do tego zestawu... Mam dwa piloty całkiem nowe które zostały mi po montażu alarmu w poprzednich samochodach, czy da się je jakoś zaadaptować do tego alarmu? Pytanie skierowane do prawdziwych fachowców pozdrawiam

Moderated By CameR:

Zamieść zdjęcie centralki lub pilota.

Reg. 3.1.15. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

sandamiano
    Level 30  
    Oryginalny alarm fiatowski? Zależy jaki dealer sprzedawał auto taki alarm serwis zakładał. Przeważnie kładki Fox-y .Znajdź centralkę a na niej nazwę. Wtedy musisz mieć piloty od tego alarmu i w instrukcji zapewne znajdziesz "dopisywanie/usuwanie pilotów"
    natan1985bytom
    Level 12  
    Problem w tym ze tych pilotow nie mozna juz nigdzie kupic, gdyby szlo kupic/zamowic przelozyl bym srodek i z glowy
    tzok
    Moderator of Cars
    Nie kojarzę aby seicento miało FABRYCZNY alarm (może na Niemieckim rynku ale nie u nas), były za to alarmy dokładane przez dealerów (jak już napisano - często to był FOX). Więc najpierw ustal na 100% jaką masz centralkę alarmu.