Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
TestoTesto
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ducato Fiat '04 - brak prądu w dmuchawie wycieraczkach i światłach wstecznego

27 Wrz 2015 21:41 1230 4
  • Poziom 9  
    Witam,
    mam problem z elektroniką w Fiat Ducato.
    Mianowicie raz mam a raz nie mam prądu w wycieraczkach, dmuchawie i też nie ma świateł wstecznego, raz to się łączą bez problemu, raz po jakimś czasie trzeba wyłączyć i włączyć silnik. Co ciekawego jak się odpala auto to na pierwszym (zapłonie) wszystko działa, na drugim (odpalaniu) wszystko gaśnie radio światła itp i już po samym odpaleniu nie działa t.j.w. przyznaje, że nie jestem elektrykiem i proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam
  • TestoTesto
  • Poziom 34  
    Wygląda na uszkodzoną kostke stacyjki.
  • TestoTesto
  • Poziom 9  
    mówisz kostka stacyjki co przez co rozumie, że gniazdo co się wkłada kluczyk jest dobre tylko ta część co znajduje się pod nim tak??

    Dodano po 57 [sekundy]:

    jeżeli dobrze to zrozumiałem to jadę jutro to sprawdzić
  • Poziom 34  
    Tak, do kostki wpięte są przewody. Zabierz ze sobą miernik a najlepiej próbnik napięcia.
    Bezpieczniki myśle że sprawdziłeś. Może być jeszcze przekaźnik odpowiadający za te obwody, trzeba sprawdzić.
  • Poziom 9  
    Dziś co do prawdy nie miałem czasu się tym zająć, ale zauważyłem ciekawy przypadek, mianowicie, jak mam wszystko wyłączone(dmuchawe, wycieraczki, światła biegu wstecznego ...) to po odpaleniu auta wszystko działa bynajmniej jakiś czas, ale jak startuje silnik i nie mam wyłączonej np dmuchawy to już po odpaleniu nie ma prądu w tych urządzeniach. Mam nadzieje, że to kogoś bardziej naprowadzi na przyczynę tej usterki