Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung 6 EDGE Plus Zablokowany!

mysterdominik 30 Sep 2015 10:01 11490 10
    mysterdominik
    Level 10  
    Witam, mam do odblokowania samsunga 6 EDGE PLUS ponieważ jest przypisany do konta Google. Problem jest tak jak z iPhone i nie wylogowanym kontem iClaud.
    Próbowałem już odblokować poprzez wgranie Softu. Wgrałem już 2 rożne oryginalne Softy i nic to nie dało. Myślałem nad zresetowaniem EFS ale coś nie mogę ponieważ z3x nie ma jeszcze suportu pod ten model. Dajcie jakieś pomysły.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Skontaktuj się z właścicielem w celu podania loginu i hasła.
    mysterdominik
    Level 10  
    Jest z innego kraju i nie ma możliwości kontaktu.
    blahfff
    Level 40  
    Zobacz to. Kiedys, na Samsungach z KitKatem trick polegal na tym, zeby w opcjach dostepnosci sciagnac dodakowe jezyki co wymagalo zalogowanie sie na konto Samsunga i w efekcie przepisywalo telefon ze starego konta do nowego. Z tego co widze, na S5 z L-ka jest podobnie wiec moze i na 6-ce zadziala.
    mysterdominik
    Level 10  
    Tutaj jest tak ze mogę wybrać język zaakceptować regulamin i dalej muszę połączyć się z wifi inaczej nie mogę dalej przejść. Po podłączeniu z siecią odrazu chce konto Gmail sparowanego.

Dodano po 21 [minuty]:

Samsung 6 EDGE Plus Zablokowany! Samsung 6 EDGE Plus Zablokowany! Samsung 6 EDGE Plus Zablokowany!
  • Helpful post
    blahfff
    Level 40  
    Coz, Samsung widac wymyslil cos nowego i teraz telefon wiazany jest z kontem Google, a nie Samsunga. Generalnie, dostepne sa platne uslugi odzyskania czy uzyskania danych do konta Samsunga i odblokowania tego "reactivation lock", ale z tego co widze, nie dzialaja w przypadku kiedy telefon wymaga zalogowania sie na konto Google'a.

Blokada generalnie jest po stronie bootloadera. Nie wiem czy da sie ja obejsc, nawet kosztem utraty gwarancji. Jesli chcesz, to na gsmhostingu jest watek dotyczacy problemu "disabled by ee" w Samungach. Rozwiazanie tam polegalo na wymazaniu jednej z partycji. Przejrzyj go, moze bedzie cos zwiazanego z 6-ka i moze wymazanie tej samej partycji, ktora jest odpowiedzialna za blokade operatora pomoze i tutaj. Wymagane oczywiscie przerobione recovery i root dzialajacy w recovery (a z tym mozesz miec klopot z tego co pamietam). Wiecej pomyslow nie mam.
    mysterdominik
    Level 10  
    Trochę o tym poczytałem i szczerze mówiąc nie ma nic o GALAXY S6 EDEG PLUS.
    Czytając to nie zrozumialej za wiele jakoś to wszystko nie było zbyt poukładane;/
    Może ma ktoś tutorial albo może napisać.
    mysterdominik
    Level 10  
    Dzięki wielkie wszystko działa jak należy.;)
    mysterdominik
    Level 10  
    Pytanie mam czy do Sony istnieje podobny sposób?