Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Laguna II - czujnik drzwi, dziwny odglos spod kierownicy

wojtek2983 30 Sep 2015 17:23 1134 8
    wojtek2983
    Level 7  
    Witam

W mojej lagunie gdy otwieram drzwi kierowcy na monitorku pokazuje sie jakbym mial pootwierane wszyskie 4 sztuki plus bagażnik. Gdy zamkne drzwi kierowcy a otworze inne widac wszystkie otwarte po za drzwiami kierowcy. Do tego z pod kolumny kierownicy okolo raz na minute dochodzi dziwny dzwiek, takie delikatne pukniecie jakby cos sie wlaczalo. No i dosc szybko zuzywa mi prad. Alternator laduje poprawnie ale po kilku godzinach bez jezdzenia potrafi rozladowac aku. Ma ktos pojecie co to moze byc lub jak to naprwic?? Dodam ze wszystkie bezpieczniki mam sprawne i odpowiednie. Pozdrawiam i dzieki
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jest tam jakiś alarm domontowany?
    Albo woda we wiadomym miejscu.
    wojtek2983
    Level 7  
    Nie. Ani zadneho dodatkowego alarmu nie ma, ani wody.
    Jak juz wczesniej pisalem bateria jest juz chyba na wykonczeniu lub cos pobiera prad nawet gdy auto jest wylaczone. Moze miec to zwiazek ?? Moze komputer wariuje przez niski poziom pradu?? Wszystkie trzy problemy pojawily sie jednoczesnie.
    Bulgoc61
    Level 2  
    Witam
    Jak zwykle w samochodach może być wiele przyczyn. Czy sprawdzałeś kondycję akumulatora?
    wojtek2983
    Level 7  
    W ciagu ostatnich kilku dni co rano byl rozladowany czyli kondycja jest bardzo slaba
    Bulgoc61
    Level 2  
    Proponuję wymienić na inny akumulator (pożyczyć, byleby był dobry(trzymał parametry)) i wtedy poobserwować.
    wojtek2983
    Level 7  
    Aku juz jest sprawny, a co do pomiaru pradu to probowalem ale cos albo robie zle albo sprzet mam uszkodzony