Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Suzuki Swift 1.3 GLX Benzyna - Gaśnie podczas jazdy

Daniel84 02 Oct 2015 18:23 6726 9
    Daniel84
    Level 10  
    Witam.

Mam problem z samochodem jak wyżej Suzuki Swift 1.3 GLX Benzyna z 2007r.

Normalnie chodzi jak się go zapala i stoi ale jak rusza się w trasę to na pierwszym miejscu gdzie trzeba hamować i samochód zwalnia prawie całkowicie gaśnie, przed zgaśnięciem lekko drga.

Podczas jazy nic się nie gdzie. Tak jak mówiłem wyżej jak się przełączy go na luz i zwalniają obroty silnika i są bardzo niskie gaśnie.

Co może być powodem ?

Bardzo proszę o pomoc i odpowiedzi.

Za pomoc wszystkim bardzo dziękuje.

Daniel
    danieltm82
    Level 1  
    Witam,mam ten sam problem z moim 1.3 z 2008 roku.Wiesz już co mu jest???

Dodano po 2 [minuty]:

dodam ze czyściłem przepustnice i troche pomogło ale nie do końca,możliwe że potrzebuje adaptacji , w końcu jest to elektroniczna przepustnica.
    Daniel84
    Level 10  
    Cześć:)

Nie wiem co z nim jest.

A był Pan na diagnostyce komputera lub u mechaników ?
    Fiodor243
    Level 2  
    Witam
    Mam bardzo podobny problem , może Wam udało się go rozwiązać ?
    Swift 1,3 2009 z gazem stag300 zimny gasnie przy redukcji , dojeżdżaniu do skrzyżowania, poprostu po wciśnięciu sprzęgła obroty spadają do zera i gasnie.
    Był u mechanika , przepustnica wyczyszczona, wszystko przejrzame, niby powinno być ok, wcześniej świecił się check Teraz juz nie świeci się ale dalej gasnie zarówno benzyna jak i na gazie , jak jest rozgrzany to powiedzmy, że wszystko ok.
    Może to być cos z wtryskiwaczami? Ma ktoś jakiś pomysł
    Z góry dzięki
    Fiodor243
    Level 2  
    Dodam jeszcze, że dziś na przeglądzie przy badaniu emisji spalin doszło, że przekracza normy CO i HC, może to będzie jakąś podpowiedzią. I czy te dwie sprawy można powiązać czy to zupełnie coś innego?
    81Fabi
    Level 2  
    Witam
    Mam ten sam problem , może Czy wiecie jaka to może być przyczyna ?
    Swift 1,3 2007 z gazem czy rozgrzany czy zimny gasnie przy redukcji , dojeżdżaniu do skrzyżowania, poprostu po wciśnięciu sprzęgła obroty spadają do zera i gasnie.
    Był u mechanika , podłaczył komputer i stwierdził że za bogatą mieszankę dostaje i tak się dzieje kazał gaz wyregulować. Gaz wyregulowany a on nadal gaśnie czy chodzi na benzynie czy na gazie. Ma ktoś jakiś pomysł na tę ukrytą przyczynę.

Z góry dzięki
    Fiodor243
    Level 2  
    U mnie dziś założona nówka przepustnica ale dalej bez zmian. Możliwe, że przeskoczył rozrząd, tak twierdzi mechanik, jutro będzie rozbierał i się okażę.
    81Fabi
    Level 2  
    U mnie nadal nic nie wiadomo, jeżeli ktoś zna przyczynę proszę o pomoc;
    Bell72
    Level 12  
    Winowajcą może być czujnik lambda,wskazuje na to bogata mieszanka.

Moderated By manta:

Jak znajdziesz i pokażesz ten czujnik, cofnę ostrzeżenie.

3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

Ostrzeżenie.

Bell72
    Level 12  
    Sonda lambda,w tym modelu są dwie w moim autku padła ta przed katalizatorem.