Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tania drukarka laserowa do domu

piatek13go 03 Oct 2015 10:49 1581 4
phoenixcontact
    piatek13go
    Level 8  
    Witam.

Mam od bardzo dawna HP laser jet 1012, która jest w pełni sprawna i mało używana, ale jest jedno ale. Jest stara i najnowszy sterownik HP pod OS X jest do wersji 10.6 i jest zainstalowana przez Apple Software Update. Pewnie przez to mam z nią jeden problem. Jak drukuję z kilku różnych plików to długo trzeba czekać na wydruk pomiędzy kolejnymi plikami i jest to strasznie denerwujące, jak drukuje się na przykład 5 plików po jednej stronie (a może jest na to sposób?) Dlatego myślę o zmianie na coś nowego - jednak chciałbym też i coś taniego (bo zawsze brakuje pieniędzy :( ).

Rozglądałem się za nowymi drukarkami i w sklepie polecano mi:
    Samsung SL-M2022, Ricoh SP 112, Xerox 3020B, Brother HL-1110E, HP laser jet P1102, Canon LBP6030.
    Co byście doradziliby mi? Bo przeszukując forum, to najlepszy wybór to chyba P1102.

Wymagania: drukarka do domu, rzadko używana, nie potrzeba wifi i innych bajerów, miesięcznie średnio kilkanaście stron, tania eksploatacja (ja drukowałem na oryginałach i było do przeżycia - tym bardziej, że tylko 2 razy go kupowałem) i dobrze, żeby była cicha.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!
  • phoenixcontact
    alojzy7719
    Level 36  
    Też uważam, że HP.

Moderated By rys57:

Link reklamowy skasowałem. W tym przypadku był zbędny.

• phoenixcontact
    piatek13go
    Level 8  
    To fajnie.

A jeszcze takie pytanie. Ile orientacyjnie mógłbym wziąć za tą 1012? Wydrukowane ma 3500 stron.
    Anonymous
    Level 1  
    piatek13go
    Level 8  
    To prawię wyjdę na zero :)

Jeszcze spróbuję ogarnąć temat z tą drukarką, jeśli nic się nie da - to kupię w takim razie tego HP P1102.