Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Beretta ciao 2 ciśnienie wody

Sebastienn 06 Oct 2015 16:29 3339 4
    Sebastienn
    Level 2  
    Witam. Mam problem z piecem Beretta ciao 2 a mianowicie wzrosło mi ciśnienie wody w układzie do prawie 3 Bar czyli ciśnienia jakie prawdopodobnie mam w sieci wodnej. Podczas odkręcania wody ciśnienie zaczyna powoli spadać i normuje się na około 2 barach ( dalej nie zauważyłem spadku ). Po zakręceniu wody ciśnienie wzrasta z powrotem do prawie 3 bar. Po zakręceniu zaworu głównego wody i spuszczeniu jej z pieca zakręciłem do końca zawór napełniający wodę i otworzyłem zawór główny. Pomimo zakręconego zaworu napełniania ciśnienie wody na piecu wzrosło do prawie 3 Bar. i jeszcze jedno... Piec przy włączonym tylko ogrzewaniu wody bierzącej często sam się na chwilkę załącza i od razu gaśnie. Dioda nie świeci na czerwono ani pomarańczowo. Problem mam z wymiennikiem ciepła czy może to być co innego ?
    Flesz
    Level 22  
    Zacznij od sprawdzenia zaworu napełniania - może przepuszczać. Przy 3 barach powinien się otworzyć zawór bezpieczeństwa.
    Sebastienn
    Level 2  
    Ciśnienie w układzie nie osiąga 3 bar... Pewnie to wina ciśnienia w sieci wodnej. Jakaś podpowiedź jak ten zawór napełniania rozebrać ?
    Sebastienn
    Level 2  
    Problem tkwił w nagrzewnicy. Po wymianie wszystko działa poprawnie.