Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Xperia M2 - Odzyskanie kontaktów z kopii zapasowej

dwdmalina 08 Oct 2015 19:27 1623 3
    dwdmalina
    Level 10  
    Witam mam straszny kłopot z xperią m2, nie mogę odzyskać kontaktów, miałem kopię zapasową z nimi jednak zrobiłem ją gdy jeszcze miałem androida 4.4, teraz zaktualizował się on do 5.0 i gdy próbowałem przywrócić tę kopię zapasową, to pokazało mi, że jest niezgodność systemów. Te kontakty są dla mnie naprawde bardzo ważne. Czy jest jakiś sposób aby odczytać plik kontakty na komputerze, albo przywrócić tą kopię zapasową? @Edit: Sorka, na screenshocie ten plik to chyba tylko ikonka, ale problem nadal jest ten sam
    Mithgar
    Level 12  
    Hej,
    Ja to zawsze robię w ten sposób, że wchodzę z PC na Gmaila, następnie wybieram "Kontakty" usuwam wszystkie jakie tam mam, następnie klikam "Importuj kontakty" importuje plik z kontaktami na konto Google. Pozostaje ci tylko zalogować się na to samo konto Google z telefonu i zsynchronizować kontakty telefonu z kontem Google.
    Robiłem tak zawsze i się sprawdzało, spróbuj na pewno nie zaszkodzi.
    Mateusz
  • Helpful post
    jurek84
    Level 21  
    Jak kolegi Mithgara sposób nie pomoże to tylko downgrade do 4.4, zrobienie kopii (wyeksportowanie) do pamięci wewnętrznej bądź SIM, upgrade do 5.0 i import. Z tymi aplikacjami do backupów to zawsze był problem, a ja tak kontakty przenoszę od czasu Nokii E50 i zawsze były kompatybilne, tzn. Symbian -> A1.6 -> A2.1 -> A2.3 -> A4.0.4 -> A4.4 i mówię tu o kontaktach w formacie vcf. SIM zawsze słuzył jako żelazna rezerwa.
    dwdmalina
    Level 10  
    no właśnie zabieram się za tego nieszczęsnego dongrade'a bo nie pamietam nawet nazwy swojego gmaila(a dokładniej to tata nie pamieta bo to jego telefon i jego kontakty i jego gmail). Co prawda nie zabardzo wiem jak to zrobić, narazie czytam, byłbym wdzięczny za jakieś pomocnicze linki lub wyjaśnienia jak to zrobić, mam już plik systemu 4.4 kitkat i program flashtool.

Dodano po 2 [godziny]:

dobra, mam problem... Gdy już włączam ten flashtool i pokolei tą taką błyskawice, potem wyłączam i odłączam telefon, podłączam go przytrzymując górny klawisz podgłaszania nic sie nie dzieje... tzn w programie wyskakuje tylko informacja ze telefon jest w trybie fasttool (a chyba powinno być flashtool) . Dalej zupełnie nic sie nie dzieje, pomocy, nwm co mam juz robic...