Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    hcwdf
    Level 13  
    Mam następujący problem:
    Kiedy rozrusznik jest wyciągnięty to wyskakuje bendix i normalnie kręci lecz po wsadzeniu wszystko sie komplikuje. Mam takie wrażenie że przy probie odpalenia silnka bendix odbija sie od koła zamachowego w skutek czego nie kręci silnka. Szczotki, automat i bendix sa nowe.
    pozdrawiam i z góry dziekuje
    Fazi500
    Level 12  
    a tulejki na łożyskowaniu rozrusznika wymieniłeś?
    miszagrom
    Level 21  
    Czy przy kręceniu rozrusznikiem słychać gwizd tak jakby kręcił się tylko rozrusznik?Jeśli tak to musisz wymienić zespół sprzegający bo przepuszcza ci sprzęgiełko.Pozdrowienia.
    hcwdf
    Level 13  
    możesz napisać co to jest to "zespół sprzegający i sprzegiełko" sorry ale w tym temacie jestem zielony :D
    JAFO
    Level 25  
    Ten element z zębatką obracający się i przesuwający po osi rozrusznika.
    Napewno do wymiany.
    adamo650
    Level 15  
    Jak wszystko złożyłeś poprawnie i się kręci to sprawdź czy trzyma elektromagnes po wyrzuceniu zębatki.
    W tym celu podłącz tylko sama cewkę elektromagnesu bez podpinania kabli do końcówek zwory, kawałkiem śrubokręta czy łyżki spróbuj go wpychać, to taka metoda domowa. W każdym razie trzeba użyć dużo siły by go wepchnąć. Nowy elektromagnes nie znaczy dobry zwłaszcza jeśli jest rzemiosło. Może masz zajechany wieniec i też może wyrzucać zębatkę.
    jaconen
    Level 19  
    A bendix ma taką samą ilosc zebów co tamten stary???
    Kwasu20
    Level 13  
    Jesli wymiana sprzegielka nie pomorze to bedzie konieczna wymiana wienca kola zamachwego. Jego zeby moga byc juz pozbijane przez co zebnik rozrusznika nie trafia w nie co objawia sie metalicznym zgrzytem przy uruchamianiu. Doraznie mozna tez sprobowac podpoilowac zeby wienca ale to bardzo żmudna i niewygodna czynnosc.