Witam wszystkich zainteresowanych.
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pomysł zbudowania fajnego światełka na imprezy. Początkowo miała byc to zwykła belka Led'owa z ośmioma diodami LED RGB o mocy 3W. W internecie trafiłem na jeszcze lepszą konstrukcję z możliwością ruchu. Jest to efekt Sweeper Beam Quad LED na diodach 10W
Swoją konstrukcję chciałbym oprzeć na procesorze Atmega128A. Drivery LED oparte na PT4115 (schemat zaczerpnięty z AVT1848). Sterowanie silnikiem krokowym zrobione wg sprawdzonego sposobu kolegi gpm z projektu Kręciołka.
Do sterowania silnikiem krokowym można użyc sprawdzonego programu z niemieckiej strony która krąży po Elektrodzie, po zmianach oczywiscie.
Najważniejsza rzeczą której nie mam jest oprogramowanie uC. Sterownik musi miec możliwosc sterowania przez DMX, miec funkcje:
-sterowanie krokowcem,
-sterowanie kolorem każdej diody z osobna,
-wspólny dimmer,
-efekt stroboskopu,
-praca w rytm muzyki
Mam małą stycznośc z programowaniem i sam nie dam rady napisać programu do uC.
Link do paczki ze schematami, rozpiską kanałów DMX itp...
https://drive.google.com/folderview?id=0B3FOmlnqs6tMYy1KWmc1NGlaZ3c&usp=sharing
Dzieki wszystkim zainteresowanym za pomoc w pisaniu programu do Atmegi
Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pomysł zbudowania fajnego światełka na imprezy. Początkowo miała byc to zwykła belka Led'owa z ośmioma diodami LED RGB o mocy 3W. W internecie trafiłem na jeszcze lepszą konstrukcję z możliwością ruchu. Jest to efekt Sweeper Beam Quad LED na diodach 10W
Swoją konstrukcję chciałbym oprzeć na procesorze Atmega128A. Drivery LED oparte na PT4115 (schemat zaczerpnięty z AVT1848). Sterowanie silnikiem krokowym zrobione wg sprawdzonego sposobu kolegi gpm z projektu Kręciołka.
Do sterowania silnikiem krokowym można użyc sprawdzonego programu z niemieckiej strony która krąży po Elektrodzie, po zmianach oczywiscie.
Najważniejsza rzeczą której nie mam jest oprogramowanie uC. Sterownik musi miec możliwosc sterowania przez DMX, miec funkcje:
-sterowanie krokowcem,
-sterowanie kolorem każdej diody z osobna,
-wspólny dimmer,
-efekt stroboskopu,
-praca w rytm muzyki
Mam małą stycznośc z programowaniem i sam nie dam rady napisać programu do uC.
Link do paczki ze schematami, rozpiską kanałów DMX itp...
https://drive.google.com/folderview?id=0B3FOmlnqs6tMYy1KWmc1NGlaZ3c&usp=sharing
Dzieki wszystkim zainteresowanym za pomoc w pisaniu programu do Atmegi
Pozdrawiam