logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy po wymyciu lodówki będzie można jej dalej używać? Jad kiełbasiany.

koniecyko123 12 Paź 2015 15:20 1065 2
REKLAMA
  • #1 15061313
    koniecyko123
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, parę dni temu babcia zostawiła mi kluczę abym za 3 tygodnie pojechał do niej podlać kwiatki bo musiała jechać 200 km do szpitala odwiedzić dziadka bo miał operację i tam została w wynajętym mieszkaniu. Jak kazała 3 tygodnie pojechałem do bloku i otwarłem drzwi, a tutaj cała kuchnia pływa i smród taki, że w masce chodziłem.
    Babcia gdy wyjeżdżała wyłączyła trójnik z kontaktu, ale nie pomyślała, że do tego jest podpięta lodówka też prócz mikrofali i czajnika.
    Lodówka i zamrażarka się roztopiła i wszystko wypłynęło na podłogę wraz z zawartością. Smród wszedł w uszczelki. Pewnie po takim czasie był jad kiełbasiany i moje pytanie jest teraz takie :
    Lodówka jest do wymiany i całkowitej utylizacji gdzieś w jakimś punkcie czy np. można wymienić uszczelki i dokładnie wymyć jakimiś płynami itp czy tylko zostaje kupić nową lodówkę ?
  • REKLAMA
  • #2 15061335
    AMICAR
    Poziom 17  
    Ocena: 73
    Nie jest tak zle.
    Po pierwsze umyj wszystko dokladnie , aby pozbyc sie szybko "smrodu" i umyc, kup plyn w Sprayu do "czyszczenia" piekarnika.
    To jest taka pianka, spryskasz cala lodowke wewnatrz, umyjesz i po smrodzie.
    Uszczelki zdjac , i wlozyc do wiaderka, zalac octem, pozostawic na kilka godzin, nast. wyplukac pod bierzaca woda, nie bedzie ani krzty zapachu.
    Lodoqwke dokladnie wysuszyc przed jej zamknieciem.
    Wlozyc maly talerzyk wypelniony proszkiem do pieczenia( 4-5 torebek) zamknac lodowke i po 24 godzinach masz sucho i bez zapachow.
    To wszystko na wylaczonej lodowce.
    Powodzenia
    amicar
  • #3 15061336
    marcin55246
    Poziom 25  
    Ocena: 168
    Umyj i wymień uszczelki.
REKLAMA