to zależy jak ja podłaczyłeś - anodą do Vcc czy do portu. Albo jest może podłaczona zupełnie na odwrot (tzn nigdy się nie zapali - katoda do Vcc a anoda do portu, albo anoda do GND a katoda do portu).
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremaximus22_kr wrote:Ćwicz! Tu jest błąd:Na razie największy problem dla mnie to operacje bitowe
Piotrus_999 wrote:Do niczegoNazwy parametrow [...] w tym przypadku słuza jedynie kompilatorowi do
Piotrus_999 wrote:Nie bardzo - to właśnie ta linijka będzie deklaracją zmiennej. Gdzie indziej może być jej definicja.Jeżeli napiszeszCode: cLog in, to see the code
to będzie znaczyło że ta zmienna jest gdzieś w zadeklarowana w innym miejscu (pliku etc)
szczywronek wrote:Piotrus_999 wrote:Do niczegoNazwy parametrow [...] w tym przypadku słuza jedynie kompilatorowi doDeklaracja funkcji nie musi w ogóle zawierać nazw parametrów.
Piotrus_999 wrote:Nie bardzo - to właśnie ta linijka będzie deklaracją zmiennej. Gdzie indziej może być jej definicja.Jeżeli napiszeszCode: cLog in, to see the code
to będzie znaczyło że ta zmienna jest gdzieś w zadeklarowana w innym miejscu (pliku etc)
W ramach kursów, lekturka na długie wieczory: http://mikrokontrolery.blogspot.com/
szczywronek wrote:Piotrus_999 nie denerwuj się bo nie masz racji![]()
Co do Twojego przykładowego kodu - niestety nie załapałem idei. Tak czy siak, to:nie przejdzie... tyle, że ja nigdzie nie pisałem żeby wyrzucić typy argumentów. Mam nadzieję, że "typ" i "nazwę" argumentu rozróżniasz.Code: cLog in, to see the code
Lektura nie była dla Ciebie tylko dla Autora.
szczywronek wrote:Piotrus_999 wrote:Do niczegoNazwy parametrow [...] w tym przypadku słuza jedynie kompilatorowi doDeklaracja funkcji nie musi w ogóle zawierać nazw parametrów.
Quote:jeżeli o to Ci chodzi to ok. Dyskusja poszła chyba za deleko na cudzym temacie![]()
Zamiast pomagać Koledze to się tu rozdrabniamy.
Quote:Warunek if( 3 == (sekundy%3)) nigdy nie będzie spełniony.