Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki używany smartfon z nagrywaniem FULL HD kupić? Budżet 350 zł.

robson97 14 Oct 2015 18:23 807 10
    robson97
    Level 10  
    Witam. Chciałbym kupić używanego smartfona. Budżet to 350zł. Pytanie co moglibyście polecić w tym przedziale cenowym z uwagą na poniższe cechy:
    System Android;
    Procesor 4/6/8 rdzeni;
    Ram 1/2 GB;
    Ekran min 4,5 cala.
    Nagrywanie w FULL HD;
    Fajnie gdyby smartfon miał jak najmniej krawędzi obudowy z przodu - na ekranie, był w miare możliwości cienki i lekki ;)
    Dodam, że telefon ma być głównie do multimediów, typu gry, filmy, aplikacje. Zależy mi głównie na szybkim działaniu.

Od razu mówię, że mogą to być także firmy takie jak xiaomi, goclever, lenovo itp. :)
    Nie interesuje mnie wbudowana pamięć czy LTE - jest mi to obojętne.

Rozpatrywałem HTC One X.

Czekam na wasze propozycje co można najlepszego dostać w tej cenie :)
    Rybus85
    Level 23  
    W tej cenie to nawet dobrego chińczyka nie kupisz. A tym bardziej szybkie działanie. Chcesz za około 350zł szybkiego działania to tylko WP. Do Androida to co najmniej raz tyle dołóż żeby to w miarę chodziło :) Miałem kilka chińczyków i to telefony jednorazowe. Nawet jak się ma gwarancję... Jak już się upierasz tak bardzo to możesz poszukać coś z Motoroli np.
    Nicedog
    Level 23  
    robson97 wrote:
    Chciałbym kupić używanego smartfona. Budżet to 350zł.

W tej cenie to masz już NOWEGO :) - popatrz na Allegro pod tym hasłem: 4w1 SMARTFON GOCLEVER QUANTUM 550 + GRATISY 250 zł (aukcja nr 5597171074).
    pamięć: 8GB
    pamięć RAM (MB): 1024.00
    liczba rdzeni procesora: czterordzeniowy
    dostawa z Polski: tak
    stan: nowy
    kolor: czarny
    budowa: standardowa
    gwarancja: producenta
    system operacyjny: android
    rozdzielczość aparatu (Mpx): 8.00
    wielkość wyświetlacza: ponad 5 cali
    blokada simlock: brak blokady
    dzwonki: polifoniczne, true-tone, MP3
    komunikacja: bluetooth, wi-Fi, USB
    transmisja danych: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA
    informacje dodatkowe: java, MMS, odtwarzacz MP3, obsługa video, slot kart pamięci, przeglądarka WWW, e-mail, radio, ekran dotykowy, dyktafon, kamera video-rozmowy, GPS, dual SIM
    W zestawie m.in. UCHWYT NA PRZEDNIĄ SZYBĘ SAMOCHODU, OPASKA NA RAMIĘ 550, KUPON NA MAPY EUROPY
    Rybus85
    Level 23  
    I masz NOWEGO nienaprawialnego smartphona :) Miałem jego poprzednika ;p Aparat-żenada(zdjęcia i filmy jak z 2Mpx),wydajność przeciętna,ale co kto lubi. Ja kupiłem wtedy z ciekawości i do Aero 2
    ElektronicznyMichal
    Level 20  
    Pewnie że w tej cenie nic dobrego nie kupisz. Podany przez Ciebie One X to prawdopodobnie składak z chin który nie wiadomo ile pochodzi. Z grami też będzie ciężko bo w tym przedziale kupisz coś z max 1 gb ramu, teraz gry wymagają już więcej.
    Rybus85
    Level 23  
    Jeszcze jak totalnie brak siana to można rozważyć Xiaomi. Redmi chyba jest coś za około 350-400zł
    robson97
    Level 10  
    Dzięki za odpowiedzi :)
    Co do GoClever. :D Spoko zestaw, tyle że przy takiej przekątnej ekranu taka rozdzielczość mnie nie zadowala, pewnie widać piksele :P

Od HTC One X lub LG Swift G raczej nic mocniejszego nie kupię, prawda ?

@Edit.
    Co powiecie o LG Optimus 4X HD ? Widze, że za 350 zł można go dostać w bardzo dobrym stanie :)
    Rybus85
    Level 23  
    W tych pieniądzach z androidem to co byś nie kupił to i tak szału nie będzie :) Ale jeżeli chcesz już kupić to możesz rozważyć optimusa. Ale najlepszym rozwiązaniem będzie Motorola G. Słaby aparat,ale reszta już jest ok :)
    robson97
    Level 10  
    Według was proszę o opinię :D
    Do moich wymagań:

HTC One X czy LG Optimus 4X HD ? :D
    Rybus85
    Level 23  
    HTC bez dyskusji. Ale pod warunkiem że nie podróbka i z Polski.
    robson97
    Level 10  
    Spoko. Dzięki za pomoc Panowie :) gdyby coś - będę się odzywał .

Pozdrawiam.