Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

honda civic VIgen - Wymiana sterowania centralnym zamkiem z IR na radiowe.

siwkins 15 Oct 2015 08:13 846 2
    siwkins
    Level 20  
    Witam,
    W mojej hondzie jest fabryczny centralny zamek bez alarmu na podczerwień z odbiornikiem przy lusterku wstecznym.
    Zasięg jest bardzo słaby, trzeba dobrze wycelować pilotem w odbiornik praktycznie stojąc przy szybie i nie zawsze łapie.
    Czytałem że jest możliwość wymiany centralki i pilota na sterowane radiowo.
    Jak wygląda taka przeróbka i czy jest możliwa do wykonania?
  • Helpful post
    SQLmaster
    Level 24  
    No pewnie, całkowicie olej tego cudaka na podczerwień (jej nie przerobisz raczej) i wstaw obok jakąś dowolną niedrogą centralkę sterowaną radiowo. Szkoda się męczyć.

Co do doboru centralki to pomyśl co chcesz mieć z funkcjonalności ale generalnie większość do hondy podejdzie. Z centralką raczej na pewno dostaniesz od razu opis do hondy gdzie i jak się podłączyć więc nie będzie trudno. To typowy samochód i rozpracowany.
    siwkins
    Level 20  
    Schemat podłączenia fabrycznej centralki mam na komputerze więc problemu raczej nie będzie, wszystkie szyby mam sterowane elektrycznie i opcja z domykaniem bardzo mnie interesuje choć nie jest niezbędna.
    Jakiej centralki muszę szukać? Przeglądałem portal z ofertami ale jest tego masa, a nie chcę kupić takiej która nie będzie pasować.