Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Golarka elektryczna do 300zł / Braun Series 3 350cc-4?

Coven 15 Oct 2015 09:34 1194 1
    Coven
    Level 8  
    Witam!

Mam bardzo suchą i trądzikową skórę, więc po paru artykułach jakieś pół roku temu zakupiłem golarkę Phillips HQ6927/16. Byłem z niej zadowolony dzięki prostocie golenia oraz braku zacięć. Po jakimś czasie zauważyłem że maszynka podrażnia moją skórę, a szczególnie na szyi, która czasami była cała zaczerwieniona.

Za namową kolegi i brata (który zamierza odkupić Phillipsa) chcę postawić teraz na obóz golarek foliowych. Mając trochę większy budżet, przeszukałem parę stron i w oczy wpadła mi golarka: Braun Series 3 350cc-4. Posiada ona stacje czyszczącą (przy tej cenie nie wiem czy się w to pakować, jeśli ktoś ma to niech podzieli się wrażeniami), a co więcej, kosztuje prawie tyle samo co identyczny model bez niej. Kusi mnie ta stacja, gdyż sporo zabawy było przy Phillipsie, aby wyczyścić go tą szczoteczką ( rozbieranie co miesiąc na części pierwsze)

Jeżeli ktoś ma inne propozycje, to proszę pisać. Najbardziej zależy mi na goleniu i na sucho i na mokro (mniejsze podrażnienia + szybsze czyszczenie golarki) oraz żeby golarka była sieciowo-akumulatorowa.

Mój zarost raczej nie potrzebuje silnika od tira i noży od kosiarki rotacyjnej aby go zgolić.

Z góry Dziękuję i Pozdrawiam!
    imax999

Level 12  
    Witam

Używałem golarki Braun foliowej i Philipsa tradycyjnej, z trzema obracającymi się ostrzami. Też mam wrażliwą skórę, nie widzę zasadniczej różnicy. Obie podrażniają. Zawsze po goleniu używam wody kolońskiej do dezynfekcji, wtedy nie mam zaczerwienień. Ważny jest mały nacisk na skórę. Co do golarek, to z całą pewnością należy zwrócić uwagę na to, czy da się wymienić akumulatorki bez niszczenia obudowy. Trwałość maszynki jest znacznie większa niż akumulatorów i po wymianie nożyków będzie działała bez zarzutu. Jeśli nie da się tego zrobić to urządzenie straci swoją zasadniczą zaletę, mobilność.

Pozdrawiam