Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Komputer stacjonarny do montażu filmów HD i archiwizacji z kaset VHS

Nikodemm 17 Oct 2015 01:32 1074 1
    Nikodemm
    Level 9  
    Witam, bardzo rzadko tu bywam ale bardzo proszę o pomoc w doborze samego komputera stacjonarnego do montażu filmów z kamery Sony HDR-CX210E w trybie najwyższej jakości FX AVC HD 24M FX pliki zapisywane są w formacie .m2ts oraz do obróbki zdjęć i filmów z aparatu Nikon 5100 Photoshop lub inny program do obróbki zdjęć w formacie raw/jpg. Mój budżet to około 3500-4500zl. Interesuje mnie sam komputer bez monitora, myszki, bez systemu operacyjnego nagrywarki DVD. Interesuję mnie taka płyta główna która oprócz współczesnych slotów PCI Expres miała co najmniej jeden lub dwa stare długie PCI aby wmontować kartę dźwiękową Soun Blaster Audigy 2 Model SB 0240 mam komplet z przednim panelem Soun Blaster 0250.
    A karta graficzna była dobrana typowo pod obróbkę filmów HD (nie interesują mnie żadne gry)
    Interesowało taka karta co by miała ze starych gniazd analogowych: miała by coś takiego (EZMaker SDK Express (C725)) Archiwizacja kastet video VHS z magnetowidu In / Out AUDIO / VIDEO na cinczach to okrągłe (3xRCA żółte – wideo, białe lewe, czerwone - prawe audio) Line Out/In Mikrofon i optyczne ewentualnie S-VHS dobrze żeby to było z przodu na takim panelu jak coś w rodzaju karty muz Creative Sound Blaster Audigy2 taką mam i nowe In/Out HDMI oraz archiwizacja audio z magnetofonu szpulowego Unitra M2405S wszystkie gniazda są na DIN. Bardzo proszę o dobranie takie zestawu płyty głównej, procesora, pamięci dodatkowego głodzenia.
    Z góry dziękuje Nikodem
    dasej
    Level 32  
    Witam.

Do celów domowych w tym budżecie to się zmieścisz. Do celów zarobkowych to zapomnij.
    Obrobienie materiału FullHD i wygenerowanie pliku końcowego zajmnie trochę czasu.
    Pakiet Adobe doskonale potrafi najlepsze i najdroższe karty graficzne dla graczy wykorzystywać do przeliczeń Video dając znaczne przyśpieszenie w obliczeniach efektów przejściowych.

Konwerter analog na PC najlepiej sprzętowy na FireWire 1394. Premierka sama zrobi przechwyt materiału wideo.

i7 6-rdeni, 64GB ram, 500 SSD na PCI, NVidia i zasilacz 1100W i dwa monitory.
    Tym się nie rozczarujesz.