Witam, mam następujący problem, kupiłem ostatnio kartę graficzną GeForce GT 240 i żadne sterowniki nie chcą działać. Nie ważne jakie zainstaluję sterowniki, zawsze przy próbie wejścia w panel sterowanie Nvidia pojawia się komunikat "Ustawienia ekranu NVIDIA nie są dostępne. Użytkownik nie korzysta obecnie z monitora podłączonego do karty graficznej". Na dodatek w menadżerze urządzeń cały czas widnieje żółty wykrzyknik przy karcie graficznej, kiedy wchodzę w właściwości pisze "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)". Natomiast po aktualizacji wszystkich sterowników po załadowaniu windowsa xp, kiedy powinno być napisane "zapraszamy", jest czarny ekran, musiałem uruchomić zintegrowaną kartę graficzną, ponieważ na niej nie ma czarnego ekranu, natomiast nie widać tego wszystkiego kiedy komputer się włącza. Myślę, że dostatecznie opisałem problem, teraz podam parametry komputera.
System:Windows XP Service Pack 3
Procesor: Intel Pentium Dual E2140 2 x 1,6Ghz
Płyta Główna: Gigabyte G31M-2SL
Pamięć: 2GB
Dysk Twardy: 250GB
Karta Graficzna: Geforce GT 240 i zintegrowana Intel G33/G31 Express Chipset Family
Zasilacz: nie mam pojęcia jakiś 300W
Dodam, że kiedy jest rozdzielczość 1024 x 768, to na ekranie monitora mam kolumny z zielonych i niebieskich pasków, myślę jednak, że to wina rozdzielczości, bo przez chwile jak miałem 1360 x 768 nie było pasków, natomiast obraz się zawieszał. Może to wina sterowników, próbowałem instalować aktualne, wszystkie przez stronę nvidii, a także starsze, na pewno to były wersje 280.26, 260,89, 240.52.
System:Windows XP Service Pack 3
Procesor: Intel Pentium Dual E2140 2 x 1,6Ghz
Płyta Główna: Gigabyte G31M-2SL
Pamięć: 2GB
Dysk Twardy: 250GB
Karta Graficzna: Geforce GT 240 i zintegrowana Intel G33/G31 Express Chipset Family
Zasilacz: nie mam pojęcia jakiś 300W
Dodam, że kiedy jest rozdzielczość 1024 x 768, to na ekranie monitora mam kolumny z zielonych i niebieskich pasków, myślę jednak, że to wina rozdzielczości, bo przez chwile jak miałem 1360 x 768 nie było pasków, natomiast obraz się zawieszał. Może to wina sterowników, próbowałem instalować aktualne, wszystkie przez stronę nvidii, a także starsze, na pewno to były wersje 280.26, 260,89, 240.52.