Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jamo s600 Uszkodzone głośniki po sprzęgnięciu

chemikuuu 18 Paź 2015 16:58 555 3
  • #1 18 Paź 2015 16:58
    chemikuuu
    Poziom 9  

    Witam,
    Posiadam głośniki Jamo s600 połączone do wzmacniacza HK980. Wczoraj podczas odłączania kabla z wtyczką jack od laptopa (połączonego ze wzmacniaczem) nastąpiło głośne sprzęgnięcie po którym głośniki przestały działać poprawnie - dźwięk jest ściszony i stłumiony tak że nie da się słuchać. Wykluczyłem uszkodzenie wzmacniacza podłączając inne kolumny (działały poprawnie). Co mogło się uszkodzić i czy da rade to naprawić? Jeśli tak to w jaki sposób? Z góry dziękuje za jakiekolwiek rady.

    0 3
  • Pomocny post
    #2 18 Paź 2015 18:59
    djatom
    Poziom 13  

    Witam
    Skoro na innych kolumnach działa to stawiam na jakieś bezpieczniki w zwrotnicach miałem taki przypadek w kolumnach Wharfedale ale tam były one tylko na wysokotonowych.
    P.S Masz szczęście, że nie padł wzmacniacz takich akcji nie robi się na włączonym wzmacniaczu zawsze źródło podłącza się na wyłączonym sprzęcie lubią padać selektory wejść o ile są elektroniczne.
    pozdrawiam

    0
  • Pomocny post
    #3 18 Paź 2015 19:08
    telecaster1951
    Moderator Akustyka

    Głośniki wysokotonowe do sprawdzenia. W taki sposób najprościej je wykończyć.

    0
  • #4 19 Paź 2015 20:27
    chemikuuu
    Poziom 9  

    Dzieny Panowie wielkie za pomoc! Widać elektroda to skarbnica wiedzy ;) Jadę zawieźć głośniki do naprawy. Pozdrawiam.

    0