Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ?

Bałdyzer 19 Oct 2015 15:17 5109 1
    Bałdyzer
    Level 12  
    W mojej Mazdzie 6 model GG/GY z 2003 bardzo słabo świecą światła mijania, a są to fabryczne xenony D2S. Przyczyny tego zazwyczaj są dwie: albo stare , kończące się palniki D2S albo zużyte odbłyśniki w lampie. I teraz moje pytanie - czy patrząc na lampę z zewnątrz można poznać w jakim stanie jest odbłyśnik ? U mnie odbłyśnik w światłach długich jest jak lustro i dobrze to widać , natomiast przy światłach mijania nie widać ładnego srebrzystego lustra tylko taką ciemną soczewkę . Poniżej są zdjęcia może ktoś z was potrafi ocenić moją soczewkę świateł mijania .

Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ?

Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ? Mazda 6 GG/GY - Jak rozpoznać zmatowiałą soczewkę lampy przedniej ?
    wiesiek3d
    Level 29  
    Przez soczewkę nic wielkiego nie zobaczysz, jedynie ja wyciągniesz palnik do przez jego otwór możesz coś dojrzeć, przydało by się lusterko dentystyczne.
    Wystarczy aby lustro było tylko lekko zmatowiałe i już jest po porządnych światłach.