Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Punto II - Spadek mocy.

wiktor1605 19 Oct 2015 21:49 1002 1
    wiktor1605
    Level 8  
    Witam . Mam problem Ze swoim puntem. Jest to Punto Wersji II 1.9 JTD 80km . Auto z 2000 roku. Z Autem było wszystko ok. żadnych problemów. Jednak Dla zdrowotności i zadbania auta Zaprowadziłem Do warsztatu autko na wymianę sprzęgł ,rozrządu ,filtrów i olei . gdy przyprowadziłem auto pojawił się problem . Otóż Ato odpala bez problemu za każdym razem . Jednak gdy dodam gazu auto strasznie kopci na czarno ... gdy dałem mu do 5000 ob/m z tłumika wydobyła się nawet sadza . podczas jazdy auto również kopci . Zauważyłem również znaczny spadek mocy . szczególnie na 5 biegu gdzie auto Ciężko ma dobić do 120km/h (auto przed remontem osiągało nawet 180 km/h bez żadnego problemu . ) . Postanowiłem wrócić do tego samego warsztatu w którym była przeprowadzana wymiana. Podłączyli pod komputer jednak komputer nic nie wykrył... Nie rozumiem co może być przyczyną tego spadku mocy i temu kopceniu . Dodam jeszcze że na 1.2.3.4 biegu nie jest źle auto tą prędkość 90km/h osiąga odpowiednio. Jeśli ktoś potrafiłby mi pomóc będę naprawdę wdzięczny .