Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

UPS Lestar SD-610s - Nie uruchamia się po wyłączeniu przyciskiem?

r44f4rman 19 Paź 2015 23:30 1176 1
  • #1 19 Paź 2015 23:30
    r44f4rman
    Poziom 2  

    UPS Lestar SD-610s - Nie uruchamia się po wyłączeniu przyciskiem?
    Witam,

    Mam problem z UPS Lestar SD-610s. Po wyłączeniu przyciskiem UPS (był sprawny do końca, przy wyłączeniu był sygnał dźwiękowy) nie włącza się. W momencie wciśnięcia przycisku zasilania naraz zapalają się czerwona i zielona dioda ale po puszczeniu przycisku natychmiast gasną. Taka sama reakcja przy podłączeniu do sieci jak i bez. Po odłączeniu akumulatora zupełny brak reakcji (przy podłączeniu do sieci i bez) - diody się nie zapalają. Akumulator ma 13,2V, UPS był używany tylko ok 10 miesięcy.

    W środku jest bezpiecznik KUOYUH 88 series 5A. Zmierzyłem i jest połączenie między jego terminalami. Jego przycisk chodzi luźno, wciska się bez oporu. Płyta główna na pierwszy rzut oka nie ma śladów przypalenia jakiegokolwiek układu, nie ma rozlanych kondensatorów.

    Podłączyłem inny sprawny akumulator z innego sprawnego UPS i reakcja jest taka sama.

    Przed wyłączeniem UPS był włączony na zasilaniu przez kilka miesięcy od ostatniego padu prądu (podtrzymywał mały router i switch). Miał ktoś podobny przypadek? Zgubiłem niestety dowód zakupu, a Lestar wykręca się w takim przypadku od uznania gwarancji.

    1 1
  • #2 24 Paź 2015 10:51
    TONI_2003
    Moderator

    r44f4rman napisał:
    Płyta główna na pierwszy rzut oka nie ma śladów przypalenia jakiegokolwiek układu, nie ma rozlanych kondensatorów.

    Proponuję zamieszczenie dobrej jakości zdjęć z obu stron płytki PCB (my nie znamy tego modelu), a może ewentualna pomoc nadejdzie :D

    1