Witam,
Od kilku dni przeszukuję wątki i testy i tu i w innych miejscach w sieci. Potrzebuję zakupić TV do ogólnego zastosowania. Gry na pewno nie. Prędzej przeglądanie fotek. Aktualnie posiadam
21" JVC CRT i pewnie wkrótce będzie to model poszukiwany przez muzea więc czas na zmiany...
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? około 15-20m^2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? około 2-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? najczęściej 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? głównie na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? są rolety do pełnego zaciemnienia w razie potrzeby
7. Jaki masz obecnie telewizor? 21" CRT JVC
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? myślę nad zasadnością 4k do foto i adroida do obsługi ze smartfona
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka
10 .Jakie urządzenia? - smartfon?
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4max
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? w laptopie tylko matowe, w tv nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? Sony, LG, Samsung, Philips
17. Preferencje co do wielkości? 46-55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nie wiem - jeszcze...
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? raczej wieczory
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000-4000
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie potrzebne
Telewizor będzie umieszczony na wysokości około 150cm w narożniku składającym się z dwóch ścian około 150cm każda.
Proszę o poradę czy warto inwestować w 4K bo właściwie tylko pod fotki może się to aktualnie nadać, a mam świadomość, że za takie dodatki słono się płaci...
Od kilku dni przeszukuję wątki i testy i tu i w innych miejscach w sieci. Potrzebuję zakupić TV do ogólnego zastosowania. Gry na pewno nie. Prędzej przeglądanie fotek. Aktualnie posiadam

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? około 15-20m^2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? około 2-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? najczęściej 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? głównie na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? są rolety do pełnego zaciemnienia w razie potrzeby
7. Jaki masz obecnie telewizor? 21" CRT JVC

8. Co chcemy aby telewizor posiadał? myślę nad zasadnością 4k do foto i adroida do obsługi ze smartfona
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka
10 .Jakie urządzenia? - smartfon?
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4max
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? w laptopie tylko matowe, w tv nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? Sony, LG, Samsung, Philips
17. Preferencje co do wielkości? 46-55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nie wiem - jeszcze...
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? raczej wieczory
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000-4000
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie potrzebne
Telewizor będzie umieszczony na wysokości około 150cm w narożniku składającym się z dwóch ścian około 150cm każda.
Proszę o poradę czy warto inwestować w 4K bo właściwie tylko pod fotki może się to aktualnie nadać, a mam świadomość, że za takie dodatki słono się płaci...