Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

renault megane classic 1.4 16v - nie odpala na zimnym sikniku

beti1988 22 Paź 2015 19:59 1008 1
  • #1 22 Paź 2015 19:59
    beti1988
    Poziom 1  

    auto nie odpala po nocy albo długim postoju. trzeba kilka razy kręcić żeby załapało. jak już odpali to z tłumika idzie biały dym i czuć benzynę obroty falują. po rozgrzaniu wszystko jest w miarę ok jednak obroty biegu jałowego utrzymują się w granicy tysiąca. oprócz tego dużo pali benzyny 2x tyle co powinien .auto ma założony gaz od niecałych dwóch lat. auto odpala na benzynie i automatycznie przełącza się na gaz i jest ok. w aucie wymienione są świece bo były czarne, czujnik temperatury i ssania, czujnik położenia wału tez nowe ,wyczyszczona przepustnica i silniczek krokowy ,wtryski wyczyszczone i sprawdzone. komputer nie pokazuje błędów. sprawdzony kolektor ssący pod względem lewego powietrza jest wszystko ok . sonda lambda niby dobra. co jeszcze może być przyczyną tego złego odpalania wysokich obrotów i dużego spalania?

    0 1
  • #2 22 Paź 2015 21:47
    jaca271
    Poziom 12  

    Po pierwsze doczepiłbym się do czujnika temperatury płynu dla kompa silnika.

    Dodano po 7 [minuty]:

    Sory nie doczytałem (ze zrozumieniem), czujnik wymieniony. No ale nie wszystko co nowe jest sprawne. Już przerabiałem temat NOWYCH czujników i termostatów.
    Faktem jest że nie w reni, ale ople i vw.

    2