Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ładowanie prze micro USB piny

lenovot400 24 Oct 2015 00:19 8901 13
    lenovot400
    Level 7  
    Otóż trafił mi się tablet firmy manta z wyrwanym gniazdem ładowania uszkodzone są trzy środkowe pady na płycie . Z tego co udało mi się wyczytać to do ładowania wymaga tylko pinu +5v i GND jeśli mówię dobrze proszę o potwierdzenie ewentualnie skorygowanie tego co napisałem. Dziękuje za pomoc
    bearq
    Level 38  
    Tak, piny data odpowiedzialne sa za informowanie o ladowaniu chociaż na elektrodzie ktoś kiedyś pisał o urządzeniach które bez tych pinow ladowac się nie chcą.
    bearq
    Level 38  
    bubu1769 wrote:
    A czasem pin 4 (ten obok masy) nie odpowiada za informacje o podłączonej ładowarce?

No tak...
    Tylko że różne telefony mają to na różny sposób rozwiązane
    lenovot400
    Level 7  
    Tak wygląda miejsce po wyrwanym gnieździe prosiłbym kolegów o podpowiedź jak to zrekonstruować bo połączenie na jakieś małe druciki raczej chyba odpada ze względu na trwałość.

marek216

Level 43  
    Jakby to było "ostre" zdjęcie w mocnym "zimnym" świetle to można podpowiadać - a tego można jedynie wróżyć.
    lenovot400
    Level 7  
    Ładowanie prze micro USB piny [/img]
    marek216

Level 43  
    Rozumiesz co to "ostre" zdjęcie? W powiększeniu nadal masz rozmazańca.
    lenovot400
    Level 7  
    To jest maks co mogę wyciągnąć ze swojego aparatu

lenovot400
    Level 7  
    Model to Manta Mid 902
    bubu1769
    Level 42  
    Niestety niemoge znaleźć nic konkretnego. Przydało by się lepsze zdjęcie gdzie by było widać dokładniej ścieżki, spróbuj zrobić zdjęcie dodatkowo przez szkło powiększające i tak ustawić światło żeby się nie odbijało od płytki. Przy okazji daj jeszcze zdjęcie tego USB z resztkami ścieżek przy nóżkach.
    lenovot400
    Level 7  
    Udało się rozwiązać problem poprzez przylutowanie drucikami do złączy znajdujących się blisko gniazda. Dziękuję za zainteresowanie tematem i za każdą okazaną pomoc.