Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siemens TE 506201RW - Upośledzony wypływ kawy z ekspresu - wyciek bokiem

xcfun 24 Oct 2015 15:57 3504 1
    xcfun
    Level 2  
    Witam,
    Podczas zaparzania kawa wypływa bokiem, tj. tuż obok wylotu. Ekspres również nie wypuszcza wody podczas płukania, woda spływa do tacki. Podejrzewam, że wężyk łączący wyloty w "drzwiczkach" obluzował sie i wypadł. Poszukuje schematu, jakiegokolwiek. Przekopałem cały internet i nic.... Znalazłem jedynie schemat EQ 5 który ma inną konstrukcję. Poszukuję zatem schematu serwisowego Siemens EQ 5 Machiatto Plus TE 506201RW. Albo namiar na tani i dobty serwis Ekspresów Siemens

Pozdrawiam!!!
    dzieju_2004
    Level 9  
    Zaparzacze są b. podobne. U mnie padło sprzęgło zaparzacza w 2 ch siemensach, czyli ta część, która pobiera gorącą wodę pod ciśnieniem do komory zaparzacza. Sprawdziłem to tak, że po wyjęciu zaparzacza używając strzykawki z wodą i detergentem (ludwik) poprzez wężyk wtłoczyłem płyn do ww. części przy zatkanym palcem wylocie (na który nachodzi krociec z uszczelką) - pojawiły się w "niechcianym miejscu" bąbelki. Wg. mnie to typowa usterka. Naprawa stosunkowo groszowa. Ale umordowałem się, aby do tego dojść. Pozdrawiam.