Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Thomson 20DG17E - zablokowany telewizor

aligat 24 Oct 2015 17:33 1290 8
    aligat
    Level 10  
    Mam problem - zablokował mi się ekran w tv, coś za dużo powciskałem. Ekran jest niebieski i z napisem AV w prawym rogu. Pilot nie reaguje na żaden klawisz. Jak przywrócić normalne ustawienia?
    aligat
    Level 10  
    Właśnie ze pilot nie reaguje od czasu zablokowania
    andpol 33
    Level 38  
    Czy pilot wysyła komendy możesz sprawdzić przy pomocy aparatu w telefonie. Skieruj pilot w stronę aparatu, przy naciskaniu klawiszy zaświeci się dioda na biało, widoczna na ekranie telefonu.
    aligat
    Level 10  
    Sprawdziłem nie działa pilot, (na aparacie nie świeci dioda) ale przed samym zablokowaniem tv pilot działał
    andpol 33
    Level 38  
    Pilot nie jest w żaden sposób zależny od tv. Baterie dobre? Trzeba naprawić pilota.
    aligat
    Level 10  
    Bez pilota uruchamia sie tylko AV i głośność

Dodano po 6 [minuty]:

Pilot działał w pewnij chwili gdy byłem w menu pojawił się niebieski ekran z Av i pilot już nie reagował a wcześniej pojawił się pin...prawdopodobnie coś musiałem nacisnąć przed zatwierdzenie wybranej przypadkiem opcji no i teraz mam problem
  • Helpful post
    andpol 33
    Level 38  
    Jeszcze raz. Jeżeli dioda nie świeci, znaczy pilot nie działa. Napraw pilota!
    aligat
    Level 10  
    Miałeś rację rozkręciłem pilota nie kontaktowal styk baterii z płytką. Bardz dziękuję